Според проучване на кабинета през 2022 г. жените са представлявали

...
Според проучване на кабинета през 2022 г. жените са представлявали
Коментари Харесай

Япония увеличава броя на жените на ръководни постове в големите компании

Според изследване на кабинета през 2022 година дамите са представлявали единствено 11,4% от ръководителите на огромни листвани на борсата компании в Япония, макар че през последните години броят им се усилва.

" Стремим се до 2030 година съотношението на дамите измежду управителните фрагменти да доближи 30 % или повече в фирмите, които са регистрирани на Prime Market на Токийската фондова борса ", съобщи Фумио Кишида пред чиновници на среща, отдадена на равенството сред половете.

Prime Market е водещият бранш на борсата.

Кишида съобщи, че обезпечаването на многообразие ще подтиква нововъведенията, както и стопанската система.

На срещата бяха разисквани и методите за предложение на повече непрекъснати работни места на дамите, доста от които работят на ненапълно работно време, тъй като се пробват да съчетаят грижите за децата с работата.

.

Япония се бори да усъвършенства разликите сред половете на управителни позиции, изключително в политиката и във висшите етажи на бизнеса, както и разликата в заплащането на труда на мъжете и дамите.

Японските дами имат достъп до високи просветителни стандарти и са добре показани в работната мощ, само че страната заема непрекъснато ниски позиции в отчета на Световния стопански конгрес за световните разлики сред половете.

През 2022 година Япония е сложена на 116-то място от общо 146 класирани страни.
Неравенството сред половете в корпоративното управление е световно събитие, като изследванията демонстрират, че единствено в няколко страни има компании, в които дамите съставляват повече от една четвърт от висшия мениджмънт, съобщи БГНЕС. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР