Според проучване на Gallup 70% от служителите в САЩ се

...
Според проучване на Gallup 70% от служителите в САЩ се
Коментари Харесай

8 признака, че имате нужда от промяна ... спешно

Според изследване на Gallup 70% от чиновниците в Съединени американски щати се усещат прочувствено откъснати от работното си място. Въпреки първичното вдъхновение, което идва с новата позиция, след това то постоянно отмира и се трансформира в незаинтересованост.
Вие попадате ли в същата категория? Повечето бизнесмени биха били афектирани от това – в последна сметка те сами са избрали работата си. На всеки човек във всеки един стадий обаче може да му се случи да остане в застой. Предприемачите също не са предпазени.
Без подозрение да напуснете работа или да започнете да се знаимавате с нещо напълно друго е предизвикателство. Има стойност в чувството за комфорт и сигурност, което идва от ролята ви в компания, с която сте привикнали. От друга страна, отвън нея има безчет благоприятни условия, а животът е къс. Да стоите на работа, която не ви въодушевява, изключително когато на хоризонта има толкоз доста други благоприятни условия, нормално не е най-хубавия метод, по който да употребявате времето си.
Следете за тези осем сигнала, които са знак, че сте отегчени от това, с което се занимавате, и имате потребност от смяна:
1. Не сте толкоз енергични, както нормално
Когато човек не харесва работата си, това може да се отрази на неговата сила. Предвид обстоятелството, че специалността лишава толкоз огромна част от от времето ви, тя евентуално ви изцежда, в случай че смятате че е отегчаваща и че буксувате на едно място. Работа, която обичате, въпреки това, ви зарежда с сила.
Когато забележите, че нямате толкоз сила за нещата, с които се занимавате всекидневно, би трябвало да се запитате дали това не се дължи на вашата работа.
2. Предпочитате да вършиме други неща, вместо да се занимавате с главната си работа.
Работата не постоянно е най-вълнуващото нещо, само че в идеалния случай би трябвало да вършиме, това което ви харесва. Помислете за нещата, за които отговаряте и в случай че ги вършиме с принуда, това може да е симптом, че сте отегчени.
Хората клонят към задания и действия, които ги интересуват. В тази връзка желанието да прекарвате по-голяма част от времето си в действия, които нямат нищо общо с работата ви, приказва нещо за актуалните ви ползи.
3. Изпитвате по-силно предпочитание почивните дни да идва по-бързо.
Уикендите са хубаво нещо, без значение къде работите. Но в случай че имате ясно изразено разграничаване сред седмицата и уикенда, това е издайнически сигнал.
Уикендите би трябвало да служат за хубава отмора, само че не и да се гледа на тях като на нещо, което е несравнимо по-добро от това, с което се знаимавате през седмицата. Когато това обаче е реалност, разсъдъкът ви дава сигнал, че желае да бъде на всички места другаде, само че не и в офиса.
4. Страдате от намалена централизация.
Колко продуктивни сте, до момента в който сте на работа? Чувствате ли, че посвещавате цялата си сила и внимание на нещото, което вършите сега, или непрекъснато губите централизация? Ако проверявате постоянно телефона си или обществените медии или пък прекарвате време в правенето на други неща, до момента в който сте на работа, това е явен симптом, че търсите външна стимулация.
5. Нямате проблем с това, че не давате всичко, на което сте способни
Това е изключително рисково за бизнесмените: Колко старания полагате за нещата, с които се занимавате на работа? Когато отговорът не е покрай 100% и е не е вследствие на изключителна фамилна обстановка или друго сходно събитие, би трябвало да се запитате дали това ви тормози. Ако не ви тормози, евентуално сте изгубили пристрастеността си към работата.
Най-добрата работата сама по себе си е мотивираща. Когато нямате проблем с това, че не давате всичко от себе си, това е симптом за незаинтересованост към нещото, с което се занимавате.

6. Често поглеждате към часовника.
При идеални условия на работното място дните летят, като в края на всеки ден ви се желае да сте имали повече време. От друга страна времето минава доста по-бавно, в случай че работата ви отегчава.
Добър знак за това е какъв брой постоянно поглеждате към часовника, до момента в който сте на работа. Ако всеки ден единствено чакате да стане 17:00 часа, с цел да си тръгнете, какво приказва това за отдадеността ви към работата?
7. Изпитвате злоба към работата или към хората към вас
Когато сте разочаровани от работата или от средата, е елементарно да натрупате яд или злоба към хората към вас.
Улавяте ли се, че вършиме това и обвинявате хората към вас за злодеяния, които те в действителност не са направили?
Ако да, запитайте се за какво. Това евентуално се дължи на обстановката, която сега ви носи отчаяние. Трудно е да се радваме за другите или с тях, когато се концентрираме върху нещата, за които не сме щастливи в личния си живот.
8. Често мислите за това да се занимавате с нещо друго
Минава ли ви през мозъка да работите на някаква друга позиция в компанията или да прекарвате множеството си време, като се занимавате с нещо друго? Ако е по този начин, това е доста мощен сигнал, че сте отегчени и сте подготвени за смяна.
Нямаше непрекъснато да търсите отдушник, в случай че това не беше по този начин. Впоследствие, колкото повече мислите за други възможности, толкоз по-вероятно е да се заемете с някоя от тях.
Може да е мъчно, само че опитайде да се вслушвате в сигналите, когато можете. Предприемането на голяма смяна, изключително когато притежавате компания, не е елементарно. Има някои случаи, в които, заради финансови ограничавания или други основание, това може да се окаже даже невероятно.
Когато имате опция обаче, съберете кураж. Вслушвайте се в мислите си. Ако сте почтени със себе си, ще бъдете наясно по какъв начин се чувствате. Въпросът е дали ще последвате инстинкта си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР