Според проучване на Евробарометър България е сред страните в ЕС

...
Според проучване на Евробарометър България е сред страните в ЕС
Коментари Харесай

Евробарометър: Българинът е против оръжие за Украйна

Според изследване на Евробарометър България е измежду страните в Европейски Съюз с най-малка социална поддръжка за финансирането и изпращането на военно съоръжение за Украйна. Едва в три страни-членки болшинството от анкетирането не поддържат въоръжаването на Киев - Гърция с 59% срещу, България с 57% и Словакия с 56%. Едва 33% от българите са за финансирането и въоръжаване на Украйна и единствено 10% нямат мнение. Същевременно две трети от жителите на Европейски Съюз утвърждават сходни ограничения. 
Страната ни е на едно от последните места в Европейски Съюз по поддръжка за налагането на стопански наказания на съветското държавно управление, предприятия и физически лица, поради рецесията в Украйна. Докато приблизително 74% от интервюираните в Европейски Съюз поддържат налагането на глобите, в България утвърждение показват 47%, като най-ниският % в блока е в Словакия (49%) и Кипър (53%). 41% от българите са срещу глобите.
Българите най-слабо в Европа поддържат и възбраната на съветските държавни медии. Едва 39% утвърждават, до момента в който 46% са изрично срещу. В Европейски Съюз прекъсването на съветските медии се поддържа от две трети от допитаните. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР