Според проучване на базирания в Нюрнберг институт за пазарни проучвания

...
Според проучване на базирания в Нюрнберг институт за пазарни проучвания
Коментари Харесай

52% от хората в Германия не ходят по ресторанти заради повишаването на цените

Според изследване на основания в Нюрнберг институт за пазарни изследвания GfK болшинството от жителите на Германия вървят по-малко на заведения за хранене поради нарастването на цените.


Проучването демонстрира, че 52% от хората в Германия се хранят по-малко на открито поради по-високите цени.

Това е мнението на 2 024 мъже и дами на възраст от 18 до 74 години, оповестиха от GfK.

Проучването, оповестено в Мюнхен тази седмица е поръчано от Баварския център по туризъм.

Тенденцията би могла да се ускори от повторното нарастване на налога върху добавената стойност или Данък добавена стойност, който при започване на тази година доближи 19 % от 7 %. Той беше понижен на 7% по време на пандемията COVID-19 и ресторантьорите молеха държавното управление да го резервира в този размер, само че то отхвърли.

Повече от половината от интервюираните обявиха, че по-високият Данък добавена стойност ще бъде причина за по-малко визити в заведенията за хранене, в случай че докара до в допълнение нарастване на цените.

Въпреки това изследването откри, че малко под една четвърт от интервюираните се хранят на открито най-малко един път или повече пъти седмично, а други 28 % се хранят най-малко един път месечно.

От друга страна, 16 % декларират, че в никакъв случай или съвсем в никакъв случай не се хранят на открито. Половината от тази група декларират, че не могат да си го разрешат.

С 64% италианската храна е най-популярната кухня измежду клиентите, следвана от немската или районната кухня с 54%./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР