Според проучване* на А1, ако излизат навън за до 30

...
Според проучване* на А1, ако излизат навън за до 30
Коментари Харесай

Хората държат повече на смартфона, отколкото на портфейла, показва проучване на А1

Според проучване* на А1, в случай че излизат на открито за до 30 минути и би трябвало да изберат сред портфейл и смарт телефон, 60% от участниците в проучването ще предпочетат да вземат със себе си смарт телефона. Анкетата е извършена през месец декември 2019 година измежду над 1 600 индивида в дейна възраст от цялата страната. Тя демонстрира също, че 91% от респондентите заобикалят да напущат дома си без да вземат своя смарт телефон, а 43% са желали да могат да платят през мобилен телефон.

Привързаността на хората към мобилните им устройства се удостоверява от обстоятелството, че за 50% от интервюираните смарт телефонът е последното нещо, което поглеждат преди да си легнат да спят, а 21% го употребяват, когато остават по-малко от 15 минути преди лягане. Резултатите демонстрират сходни привички и при ставане от сън, като 45% първо поглеждат смарт телефона, а други 29% взимат мобилното си устройство до 15 минути след пробуждане.

Фактът, че смарт телефоните заемат толкоз значима част от всекидневието ни изяснява устрема към консолидиране на от ден на ден функционалности в тях. След като опциите за прецизна снимка съвсем се изравниха с тези на любителските фотоапарати, в този момент стартира навлизането на мобилните финансови услуги и цифровите портфейли. Приложението А1 Wallet да вземем за пример разрешава на потребителите да си спестят освен носенето на пари в брой, само че и на банкови карти, както и на карти за преданост.


Българите в дейна възраст към този момент разпознават заплащането през смарт телефон като алтернатива
На база на извършеното проучване се долавя позитивна настройка към потреблението на цифрови портфейли. Над 50% от интервюираните декларират, че биха заменили обичайния си портфейл с цифров. Около 43% споделят, че ако не помнят своя обичаен портфейл вкъщи, само че носят със себе си своя смарт телефон, биха създали заплащане с него.

Приложението А1 Wallet е отговорът на компанията на към този момент съществуващите потребности на потребителите. С негова помощ потребителите могат да отстраняват потребността от носене на пари в брой или банкови карти в себе си. То разрешава безконтактно заплащане със смарт телефон на POS терминал както с мобилни устройства с Android, поддържащи NFC, по този начин и с iOS устройства посредством Apple Pay. С цифровия портфейл на А1 могат бързо да се изпращат и получават пари без такси сред потребителите както на А1 Wallet, по този начин и на phyre, посредством мобилен номер. Също по този начин потребителите могат да изискат пари гратис посредством QR код или посредством линк, който да изпратят посредством SMS, имейл или друга платформа за известия. Платежните услуги в границите на А1 Wallet се дават от Пейнетикс АД.

Високата степен на отбрана прави А1 Wallet доста по-сигурен от обичайния портфейл. За да се извърши каквото и да е деяние в цифровия портфейл би трябвало да бъде премината оторизация от ползвателя, като въвеждане на ПИН код, пръстов отпечатък или лицево различаване.

Парите не са единственото нещо, което потребителите могат да приберат в своя цифров портфейл. Картите за преданост, които другояче заемат доста място в портфейлите на хората, могат елементарно да бъдат сканирани и непокътнати в приложението. Под тази форма те могат да бъдат употребявани във водещите търговски вериги и магазини в страната.



Електронните портфейли имат бъдеще измежду дейните хора
Поглеждайки към демографията на изследването, прави усещане, че в него са се присъединили главно хора в дейна трудова възраст. Две трети от участниците попадат в интервала от 25 до 54 години, което значи, че технологията не е лимитирана до най-младите, а може да се употребява от необятен кръг хора. Именно по тази причина А1 Wallet е наличен за всички консуматори, без значение дали са клиенти на други услуги от А1 или не. Приложението е съвместимо както с Android, по този начин и с iOS устройства.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР