Според прокуратурата престъпната група е действала от януари 2023 г.

...
Според прокуратурата престъпната група е действала от януари 2023 г.
Коментари Харесай

Никола Николов-Паскал е обявен за издирване

Според прокуратурата незаконната група е работила от януари 2023 година до 3 април 2024 година и била " основана с користна цел и за да прави контрабанда, изпиране на пари и корупционни закононарушения ". Според обвиняването в нея вземат присъединяване и длъжностни лица, заемащи обществена служба. 

По време на на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията преди два дни Никола Николов - Паскал не е бил открит на адресите му. Той е апетитен за огромен контрабандист, за който няма информация до момента да е бил задържан, упрекван или осъждан. Роден в Димитровград, за него е известно, че от години живее в прилежаща Гърция

Тази заран пред депутатът Делян Добрев от ГЕРБ-СДС го определи като " митично лице, обвързвано с противозаконна активност от години ": 

" От известно време се чува, че отново се занимава с тази активност. Първият път, когато чух за канали за контрабанда, беше преди две години - по време или малко след първия длъжностен кабинет. Ставаше дума за камиони с тухли, за които се твърди, че в действителност са били маркови облекла . Последно се чува, че си вървят канали, които въпросният Паскал е провел още преди години , защитаван от страната ". 

Делян Добрев означи, че ГЕРБ е свалила контрабандата на цигари от 23 на 3%. " През последните 10-15 години не е живял в България, а в Гърция. Денков е директният шеф на ДАНС . Тончев беше назначен при първия кабинет на Стефан Янев. За мен не е инцидентно, че се арестуват началник и зам.-шеф на Агенция " Митници " и остават за 72 часа зад решетките ". 

" Николай Николов-Паскал от дълго време беше доста значима фигура, може да се каже при започване на 90-те. При опит да се намерят данни за него се оказа, че неговите полицейски досиета са празни. До 2015 година беше като име, което има значение главно в противозаконните цигари ", пък сподели пред Тихомир Безлов , старши специалист от Центъра за проучване на демокрацията. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР