Според прогнозите на учените магнитното поле на Земята ще се

...
Според прогнозите на учените магнитното поле на Земята ще се
Коментари Харесай

Земята е обхваната от мощна магнитна буря: кога ще свърши и на кого ще се отрази

 стихия

Според прогнозите на учените магнитното поле на Земята ще се успокои късно в събота, 30 септември

Сегашната магнитна стихия е от трето равнище по петобалната канара.

Силна магнитна стихия бушува на Земята. Така че, в случай че имате главоболие или сте вдигнали кръвно налягане, може би по тази причина е отговорна вашата метеозависимост. И „ ураганът “, бушуващ  в магнитното поле на планетата.

– Земята навлезе в потока с  бърз безоблачен вятър в сряда, 27 септември, към 9 сутринта. Първият контакт с потока възбуди магнитното поле на Земята – оповестяват от Физическия институт Лебедев на РАН. През  нощта на четвъртък 28 септември, скоростта на слънчевия вятър се усили и в този момент надвишава нормата два пъти.

Сегашната магнитна стихия се отнася до третото равнище по петточковата канара. Да, мощна е. Но не е рекордна – това се случва приблизително 18 пъти годишно.

– Във всеки случай, пикът на магнитна стихия е минал – съобщи основният експерт на метеобюрото в  Москва – Татяна Позднякова.

Какво да чакаме по-късно? В Института Лебедев смятат, че Земята ще бъде в потока от бърз безоблачен вятър доникъде на деня в петък, 29 септември. Не би трябвало да се чакат по-силни разстройства на магнитното поле, в сравнение с към този момент е имало. Магнитното поле на Земята изцяло ще се успокои в петък следобяд.

Прогнозата на Института за земен магнетизъм, йоносфера и разпространяване на радиовълните Пушков към РАН е   малко по-песимистична. В четвъртък вечерта на 28 септември,  целият ден в петък и в събота вечер, 30 септември,  геомагнитна интензивност ще бъде засилена. Възможни са дребни магнитни стихии.

Ако в максимума си бурята е  достигала 3 бала от пет, тогава те ще бъдат в най-лошия случай от един. Като цяло даже и най-метеочувствителните хора могат да си отдъхнат!

Принципите на всеки знак от зодиака!

 

При  цялото многообразие на типовете характери, всеки зодиакален знак има собствен мълчалив набор от правила и правила. В систематизиран и закачлив тип те наподобяват по този начин: Овен: 1. По-добре е да…

Цялата публикация

Смяната на цвета на косата трансформира ориста ви

 

Учените неведнъж са правили проучвания за връзката на цвета и структурата на косата с характера на индивида и са стигнали до заключението, че косата може да приказва за някои черти…

Цялата публикация

13- те думи, които непреклонно източват вашата позитивна сила

 

Тези 13 думи – не са толкоз доста, като се има поради, че някои от тях би трябвало изцяло да се изхвърлят, а останалите сполучливо да се заменят със синоними. Късметът…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР