Според прогноза на ООН днес населението на Земята ще достигне

...
Според прогноза на ООН днес населението на Земята ще достигне
Коментари Харесай

ООН: Населението на планетата нарасна до 8 милиарда души

Според прогноза на Организация на обединените нации през днешния ден популацията на Земята ще доближи 8 милиарда души, заяви Агенция Франс Прес.

" Този значим миг е мотив да отпразнуваме разнообразието и напредъка, като в същото време отчитаме споделената отговорност на човечеството за планетата. "

Това сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Според Организация на обединените нации популацията на планетата пораства, тъй като продължителността на живота се усилва поради усъвършенствания в публичното здраве, храненето, персоналната хигиена и медицината.

Голям фактор е и високата раждаемост, изключително в по-бедните страни в света, като тези в Африка.

" Някои показват угриженост, че светът ни е претъпкан. Аз съм тук, с цел да кажа ясно, че самият брой на хората не е причина за боязън ", съобщи Наталия Канем, която е началник на Фонда на Организация на обединените нации за популацията.

Според специалисти не борят на хората на Земята е проблем, а несъразмерното ползване на запаси, изключително от най-богатите хора.

Организация на обединените нации предвижда, че популацията на планетата ще продължи да пораства до към 8,5 милиарда души през 2030 година, 9,7 милиарда души през 2050 година и ще доближи кулминационната точка си от към 10,4 милиарда души през 2080 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР