Според президента Румен Радев трагедията край Своге е осветлила порочната

...
Според президента Румен Радев трагедията край Своге е осветлила порочната
Коментари Харесай

Румен Радев: Трагедията край Своге осветли порочната система в обществените поръчки

Според президента Румен Радев нещастието край Своге е осветлила порочната система в публичните поръчки, в строителството и контрола на качеството на пътищата.

Държавният глава разяснява ограниченията, подхванати от институциите след тежкия пътен случай край Своге, при която починаха 17 души.

“Чакаме присъди, а за следващ път ни се сервират обещания и нови органи ", сподели президентът, имайки поради концепцията на страната да сътвори нова конструкция, която да надзирава сигурността по пътищата:

" Трагедията край Своге осветли порочната система в публичните поръчки, в строителството, в контрола над качеството на пътищата. Тя се вижда и с невъоръжено око, само че поради нея умират хора и без значение какво ще бъде заключението на следствието, пътят е неприятен и това е реалност, а парите са изядени. И по този начин е освен в Своге. Ако нямаме най-накрая дейно наказване, не можем да променим системата. Навсякъде се вихри безотговорност ", разяснява президента Радев.

Две седмици след пътния случай в Харманли, в който взе участие бащата на президента, Румен Радев разяснява случая: 

" Не очаквайте от мен да разясня пътен случай. Затова си има съответните способени органи и всеки - без значение кой,трябва да носи отговорност пред закона при нарушение. Няма по какъв начин обаче да се отмине обстоятелството, че цели институции са впрегнати да раздухат случая и виждате и можете да си обясните - с цел да се прикрият действителните кавги ", добави още той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР