Според президента Румен Радев с кандидатирането на Мустафа Карадайъ за

...
Според президента Румен Радев с кандидатирането на Мустафа Карадайъ за
Коментари Харесай

Румен Радев с коментар за президентската кандидатура на Мустафа Карадайъ

Според президента Румен Радев с кандидатирането на Мустафа Карадайъ за президент, водачът на Движение за права и свободи насочва обръщение към своите гласоподаватели и членовете на своята партия в опит оптимално да ги активизира. Това разяснява президентът Радев в отговор на въпрос.

Радев не се притеснява по никакъв метод от това.

" Мисля, че хората ясно схванаха какъв би трябвало да бъде утрешният ден на България и ще ме поддържат ", сподели президентът. Той счита, че ще бъде естествена акция, в случай че бъде избегната войната с компроматите. На въпрос дали чака компромати, Румен Радев сподели, че те в никакъв случай не са спирали, само че чака да бъдат изострени в хода на акцията.

Попитан за дейностите на служебното държавно управление със заседналия транспортен съд " Вера Су " , президентът сподели, че казусът с кораба е точното въплъщение на този циничен, прахоснически модел на ръководство досега. " Всички тези органи, изграждани с годините от предходните ръководещи, с хора, назначени от тях, не бяха нито готови, нито проведени, нито имаше техника, никаква нормативна подготвеност като наредби ", уточни Радев. По думите му служебното държавно управление е направило по отношение на кораба това, което прави с страната - да се опита по някакъв метод да постави нещата в ред. " Това е заличаването на всичко работещо, ние се оказахме страна без никаква подготовка за избавяне на море и прави чест на служебното държавно управление, че овладя тази рецесия ", сподели още президентът Радев.

" На това служебно държавно управление се струпаха всички проблеми , които бяха забавени, неглижирани, затлачвани в продължение на десетилетия и те избуяха в този момент на фона на една огромна рецесия в енергетиката ". Това уточни президентът Румен Радев на 15-та Годишна среща на бизнеса с държавното управление, проведена от " Капитал ", с съществена тематика енергийната рецесия и опциите за стабилизация на българската стопанска система посредством Плана за възобновяване и резистентност.

Румен Радев означи, че на фона на развихрилата се енергийна рецесия, са се обрисували редица провокации пред стопанската система ни, пред политическата ни система, пред цялостния ни политически, публичен, обществен, стопански модел и всичко това съответства не с едно, а с две служебни държавни управления.

Президентът сподели още, че сега служебното държавно управление би трябвало, решавайки неотложни ежедневни проблеми, да взема стратегически решения. Планът за възобновяване и резистентност съдържа две значими условия - правосъдна промяна с ясни гаранции, само че по какъв начин ще стане тази промяна, без парламент, а в този момент служебното държавно управление би трябвало да даде посоката и да даде гаранции пред Европейска комисия, означи президентът. " Служебното държавно управление би трябвало да направи това, което повече от десетилетия не беше направено и беше замитано - да каже какъв ще бъде нашият въглищен преход, по кое време ще завърши този преход, с каква динамичност, в какви параметри ", означи още президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР