Според премиера - решенията, които старите шефове са взели, резултират

...
Според премиера - решенията, които старите шефове са взели, резултират
Коментари Харесай

Няма следствие, няма прокуратура – Петков обяви, че водят разследване срещу „Булгаргаз“

Според премиера - решенията, които старите шефове са взели, „ довеждат до от високите цени на газа “ и „ са предизвестили огромна част от скока на цените “
Кирил Петков изясни, че уволнението на актуалното управление на „ Булгаргаз “ е било тъй като „ ние имаме вяра, и БЕХ има вяра, и МЕ има вяра, че хората там „ не са си изпълвали тяхната задача по верния метод “.

„ В момента водим следствие и ние сме сигурни, че част от решенията, които те са взели, довеждат до от високите цени на газа. Част от тяхните решения, изключително на база какъв % от пазаруването на газ идва от „ Газпром “ и каква от азерския газ са предизвестили огромна част от скока на цените “, съобщи той на брифинг в Министерски съвет.

„ Службите скоро ще ни дадат ясно уточнения и може би ще издигнат обвиняване, това е в тяхните пълномощия (бел. ред. службите изрично няма по какъв начин да повдигат обвинявания и това не е в пълномощията им). Вярваме, че тези решения, които те са създали са резултирали в огромна степен за високата цена на тока (по-късно му подсказват, че е газа). Ние не можехме да чакаме нито ден, откакто видяхме тези обстоятелства “, сподели изрично министър-председателят.

И се закани: „ Ако някой си мисли, че оттук-нататък може да взима неверни решения откъм националния интерес и по едно и също време с това да товари сметката на крайните консуматори, това време свърши “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР