Според премиера нулевият пациент е дошъл от Гърция Правителството забрани

...
Според премиера нулевият пациент е дошъл от Гърция Правителството забрани
Коментари Харесай

Държава в карантина: Драстични мерки срещу коронавируса взе правителството


Според премиера нулевият пациент е пристигнал от Гърция

Правителството забрани всички всеобщи прояви за закрито в цялата страна на изключителното си съвещание, откакто стана ясно, че в България са регистрирани първите четири случая на ковид. Предложението бе на Националния действен щаб против ковид. Първоначалната концепция бе това да се случи единствено за местата, където е маркирана зараза на Covid-19, само че то претърпя смяна.

Министърът на културата Боил Банов добави предлагането и изиска да се разшири обсега за цялата страна.

" Не от позиция на основаване на суматоха, въпреки всичко 400-500 души на затворени пространства за 2-3 часа рискът е огромен ", разяснява той.

Премиерът Бойко Борисов изрази противоречие към рекомендацията да се затварят градове.

" Няма да се организират прояви на закрито - културни или спортни, само че молбата ми към популацията е да се вземат всички ограничения за стерилизация и единствено в краен случай хората да влизат и излизат от градовете с ковид. Затварянето на градовете е последна мярка, ще създадем суматоха, би трябвало способ на убеждението. Всичките ви запаси да убедите хората единствено при краен случай. Ако излязат и я разнесат болестта, това ще спомогне епидемията да се развие в други градове. Това е последна мярка, в доста страни се вкара, само че ще създадем и суматоха и не е положително. С метода на убеждението. Използвайте целия си запас ", акцентира Борисов.

Храна и вода има задоволително, хората да не се презапасяват, тъй като това основава суматоха, прикани министър председателят Бойко Борисов, който събра министрите на изключително съвещание на Министерския съвет по отношение на откритите четири първи случая на заболели с ковид в България.

" Събирането е да облечем в решения ограниченията, които са взети и ще се взимат, с цел да може хората да са спокойни. Считаме, че единият нулев пациент е пристигнал от Гърция. Имаме и доста италиански заводи, имат мениджъри, технолози, които са от Северна Италия.

Има задоволително защитни дрехи и проби, увери Борисов.

" Призовавам нашите сънародници да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плащи и че можем със взаимни старания да преддолеем и този камшик. Да сме доста единни, мобилизирани, на макс промишлеността да работи да защитим популацията и от тоя миг не разрешавам ви да си ходите по министерствата. Искам да сте ми разполагаем 24 часа. Да мога да ви намирам на секундата ", подреди министър председателят на министрите.

Имаме към 4000 новоплатени теста плюс тези 3000, които имаме и считаме, че те са безусловно задоволително, добави министър председателят.

Да, има планувани мероприятия, само че ние в този момент със заповед ще ги отменим, сподели още министър председателят.

В 14 ч през днешния ден при премиера ще бъдат огромните компании, които се занимават с произвеждане на медицински произведения. В рамките на месец да можем да произведем към 3 млн. маски и защитни дрехи с антибактериален плат, добави Борисов.

Днес се чака след срещата да има повече информация за проекта за производството им.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР