Според премиера Николай Денков, ако кабинетът падне, има опасност страната

...
Според премиера Николай Денков, ако кабинетът падне, има опасност страната
Коментари Харесай

Денков: Ако кабинетът падне, има опасност да се върнем назад в борбата с корупцията

Според премиера Николай Денков, в случай че кабинетът падне, има заплаха страната ни да се върне обратно в битката с корупцията. 

Той напомни, че за девет месеца кабинетът и Народното събрание са трансформирали антикорупционният закон, Конституцията, както и другите закони, свързани с промяната в правосъдната система. Денков още веднъж увери, че настоящето държавно управление работи свеждането на корупцията до най-малко.

 

" И за това търсим опция да продължим във формат, който би довел до довеждане докрай на този цикъл от правосъдна промяна. Ако в този момент се срути държавното управление, в случай че се разпадне Народното събрание, още веднъж ще си останем в същата обстановка, в която бяхме преди девет месеца, тъй като, както всички знаем, единствено да сменим законите не е задоволително ", разяснява Денков.

 

Премиерът счита, че разискването от ПП-ДБ и ГЕРБ на документите за ръководство след ротацията ще отнеме повече от два дни и изрази вяра това време да бъде обезпечено. Той удостовери, че е подготвен с оценката на министрите отпреди месец.

Разговорът по тази тематика с вицепремиер Мария Габриел към момента не се е състоял и министър председателят чака това да стане в идващите няколко дни. По думите му Габриел бави оценката, с цел да влезе в дълбочина в проблема, да беседва с всеки министър и да реши ще може ли да продължи работата си с тях след ротацията. Денков още веднъж удостовери, че ще съблюдава сделката с ГЕРБ и ще подаде оставка на 6 март.

Денков не отговори на въпроса дали би изискал отдръпването на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, до момента в който тече инспекцията за данни, свързващи го с следствието " Осемте джуджета " и Мартин Божанов-Ноттариуса.

По-рано Бойко Борисов съобщи, че не вижда никакви аргументи за това, а водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова поддържа тезата, че Сарафов би трябвало да се отдръпна до привършване на следствията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР