Според премиера евентуална оставка на министъра на околната среда и

...
Според премиера евентуална оставка на министъра на околната среда и
Коментари Харесай

Политически коментари след спецакцията за водната криза в Перник

Според премиера възможна оставка на министъра на околната среда и водите е съдружен въпрос. Бойко Борисов избегна съответен отговор с претекст, че ще изчака прокурорите да се произнесат. Според опозицията оставки поради водната рецесия е трябвало да има от дълго време или отрасловите министри да бъдат най-малко краткотрайно отстранени.

" Кое е незабавното? ", попита министър председателят Борисов в отговор на въпроси дали откакто спецакцията за водната рецесия и вноса на отпадък стигна до районното министерство, ще желае министерски оставки.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Ще приказвам с съдружните сътрудници. Тези, които са директно назначени от ГЕРБ, изобщо не ги разясня.
Нека да завършат мероприятията, които се водят, тъй като въпреки всичко ние сме правова страна с господство на закона и всеки е почтен до доказване на противното.
Бойко Борисов посочи, че битката с корупцията, с безотговорността и ненаказаността си има материални измерения и Министерство на вътрешните работи и ДАНС са работили доста време, с цел да приготвят задоволително материали за днешната интервенция. Той не разяснява дали някогашната кметица и отстранената регионална шефка от ГЕРБ са измежду арестуваните.
Бойко Борисов: Това дали си от ГЕРБ, от Българска социалистическа партия или който и да било не би трябвало да значи нищо. Има свършена работа и несвършена работа.
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира спецакцията в Перник като опит с местни ограничения да се потуши национална рецесия с водата. Иска държавното управление да понесе политическа отговорност.
Корнелия Нинова, ръководител на Българска социалистическа партия: Те от дълго време трябваше да са факт - на отрасловите министри. Но нашият избор на съмнение е към държавното управление, тъй като министрите са просто реализатори на една политическа воля, на един модел на ръководство, който докара до този резултат след 10 години ръководство на ГЕРБ.
Като " притеснително " видя ситуацията в Перник водачът на Движение за права и свободи.
Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи: Ако министър председателят е пореден в своите дейности, до момента в който текат следствията, може би е редно краткотрайно да ги в профил съответните министри.
Коалиционните сътрудници отхвърлиха коментар за възможна оставка на Димов, който е от квотата на Вътрешна македонска революционна организация. Казаха, че ще изчакат дейностите на прокуратурата и диалог с премиера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР