Според предварителните данни, инцидентът в Еймсбъри не е руска атака“,

...
Според предварителните данни, инцидентът в Еймсбъри не е руска атака“,
Коментари Харесай

Лондон каза има ли пръст Русия в новия случай с "Новичок" на Острова

Според предварителните данни, случаят в Еймсбъри не е „ съветска офанзива “, съобщи заместникминистърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Бен Уолъс, оповестяват международните медии. „ Знаейки това, че те са разработвали „ Новичок “ и това, че задачите са били свързани, ние твърдим с висока степен на убеденост, че Русия стои зад първичната офанзива. Но сега не виждаме доказателства за връзка сред последните двама потърпевши нито със сем. Скрипал, нито с мястото, където те бяха отровени “, съобщи Уолъс, предава Фокус.

По думите му, работната догадка се заключва в това, че потърпевшите в Еймсбъри са „ жертви на следствията от предходната офанзива или още нещо “. „ Тези хора не са били свързани със Скрипалови, това не е било офанзива, а, съгласно мен, заразяване с „ Новичок “ “, добави Уолъс.

По-рано полицията заяви, че двама локални поданици – 44 годишна жена и 45-годишен мъж, са желание в безсъзнание в къща в Еймсбъри. В момента те са в сериозно положение в болничното заведение на Солсбъри, където се лекуваха и някогашния полковник от съветското военно разузнаване (ГРУ) Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

От Скотланд Ярд обявиха, че дамата и мъжа са отровени със същото вещество, с което и Скрипал. При това полицията към момента не знае по какъв начин са се отровили потърпевшите. Отбелязва се, че те не са посещавали мястото в Солсбъри, където бе токсичен двойния сътрудник.

Разследването в Еймсбъри продължава и в него вземат участие към 100 следователи от контратерористическите подразделения на Англия.

Главният доктор на Англия Сали Дейвис съобщи, че рискът от заразяване с веществото е невисок, само че би трябвало да се внимава.

Еймсбъри се намира на 10 километра от Солсбъри, където на 4 март бяха отровени работещия за английските спецслужби Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Лондон твърди, че към потреблението на веществото А-234, което английските управляващи приравняват към „ Новичок “ е причастна съветската страна. Москва отхвърля изрично това изказване. Разследването на случая Скрипал се управлява от контратерористичното поделение на Скотланд Ярд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР