Според предупреждението на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР),

...
Според предупреждението на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР),
Коментари Харесай

Украйна се нуждае от 250 млрд. долара за възстановяване

Според предизвестието на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), с цел да се реализира петгодишната стратегия за възобновяване на Украйна, ще бъдат нужни спомагателни вложения в размер на към 50 милиарда щатски $ годишно. Това оповестява украинската осведомителна организация " Укринформ ".

В отчета на банката се показва, че множеството постконфликтни стопански системи не съумяват да се възстановят до предвоенните равнища на приход на глава от популацията в продължение на 25 години след спора. За да бъде реализирано възобновяване на Украйна в границите на пет години, стопанската система ѝ ще би трябвало да пораства с 14% годишно през този интервал. Това би повишило междинния Брутният вътрешен продукт на страната до 225 милиарда $, спрямо към 150 милиарда $ през 2022 година, съобщи " Фокус ".

В отчета се показва, че за реализиране на толкоз висок стопански напредък е належащо високо съответствие на вложенията по отношение на Брутният вътрешен продукт. Преди спора вложенията в Украйна се финансираха основно от вътрешни спестявания, само че директните задгранични вложения евентуално ще намалеят доста след спора и ще отнеме време да се възстановят. В случая с Украйна, с цел да се удвои равнището на вложенията, ще бъде належащо доста разширение на потенциала на страната за усвояване на тези вложения, както и съответната конструкция на ръководство, нужна за създаването на комплицирани планове и сключването на контракти. Това изисква съответно финансиране./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР