Според представители на СЗО Китай е на прага на нова

...
Според представители на СЗО Китай е на прага на нова
Коментари Харесай

Заради Китай: твърде рано е да се говори за края на пандемията от COVID-19

Според представители на СЗО Китай е на прага на нова вълна на пандемията от COVID-19. Причината за това е отслабването на разпоредбите за карантина на фона на всеобщи митинги, пише британският новинарски портал Sky News.

В обявата се споделя, че строгите карантинни ограничавания са помогнали на Китай да поддържа релативно ниско равнище на болест и гибел измежду жителите. Въпреки това СЗО назова този метод за решение на казуса " нестабилен ", споменавайки въздействието му върху стопанската система и метода на живот на китайците.

През септември 2022 година ръководителят на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус допусна, че пандемията от COVID-19 е към своя край. Три месеца по-късно Гебрейесус изрази вяра за края на изключителната обстановка през 2023 година

Експертите предвиждат, че през идната година Китай може да се сблъска с внезапен скок на заболеваемостта и повече от един милион смъртни случая.

Учените също се притесняват, че всеобщите инфекции могат да причинят разновидност на вируса. Специалистът по инфекциозни заболявания и консултант на СЗО Дейвид Хейман означи, че е прекомерно рано да се вършат прогнози за появяването на нови разновидности на ковид, само че светът „ би трябвало да бъде угрижен “ за обстановката в Китай.

Припомняме, че в Китай се организираха митинги след стягането на карантинните ограничавания на фона на ново огнище на COVID-19. В китайския град Ланджоу протестиращи подпалиха един от карантинните лагери.

Като вземат това поради, китайските управляващи взеха решение да облекчат коронавирусните ограничавания. Страната анулира всеобщото тестване за COVID-19 и разреши на хората с леки признаци да се слагат под карантина вкъщи или в специфични заведения по свое убеждение.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР