Според председателя на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров въпросът

...
Според председателя на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров въпросът
Коментари Харесай

Според Андрей Гюров не трябва да има референдум за Северна Македония -

Според ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров въпросът за повдигане на ветото за присъединение на РСМ към Европейския съюз не би трябвало да бъде подлаган на референдум.

" Едно повдигане на ветото зависи от в действителност съответни дейности и гаранции от страна на Европа и от страна на Северна Македония. Ако има такава смяна в позицията, тя би трябвало да стане след общо решение на Народното събрание, в обединението и даже отвън обединението в границите на Консултативен съвет по национална сигурност ", сподели той пред БНР. 

Преди дни президентът в коментира думите на премиера Кирил Петков, че всички решения по тематиката ще преминат през Народното събрание, като съобщи: " Последната инстанция постоянно е народът. " Това негово изявление беше разтълкувано като намек за вероятен референдум, за какъвто упорстват от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му постоянно е казвано доста ясно, че от българския народен интерес и от европейски интерес е Западните Балкани да бъдат приобщени в европейското семейство. 

" Това беше и приоритет на Българското председателство на Европейския съюз и ние работим интензивно в тази посока. Трябва да направя разграничението сред говорене за интеграция и работене за интеграция. Мисля, че тук контрастът сред предходното и настоящето ръководство е в действителност ослепителен. В последните месеци се реализира доста за напредъка на връзките спрямо последните години, където бяхме просто в една изчеквателна позиция, надали не очаквайки този развой да се провали ", добави той. 

Гюров изясни, че ръководещите чакат гаранции и резултати от Македония за поетите задължения. " Очакваме да забележим какво ще се случи. Времето не е доста до края на френското председателство. Искахме да чуем отчет на Министерство на външните работи за работата, която е свършена и по какъв начин може да се действа ", сподели още той. 

Андрей Гюров дефинира като внушения без учредения думите на външния министър Теодора Генчовска, че екипът на премиера води обособена външна политика и.

Председателят на ПГ на Продължаваме промяната разяснява и актуализацията на бюджета, като съобщи, че ще е комбинация сред промени и антикризисни ограничения. 

Според него бизнесът е получил невиждана помощ за енергоносителите. Гюров добави, че най-тежката фаза - през зимата, е преодоляна, тъй като не е имало банкрути и уволнения на личен състав. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР