Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски нелогично е

...
Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски нелогично е
Коментари Харесай

Пеевски скочи: МВнР е на ГЕРБ, ПП трябва да го преживеят

Според ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски нелогично е поради един министър да не се случи ротацията на министър председателите.

„ Политическа партия – Демократична България би трябвало да го преживеят, че са го записали, че няма да получат това министерско място. Борисов, като водач на ГЕРБ, може да реши какъв да е министър. Ако той реши Мария Габриел ще е министър председател и външен министър. Ако той реши различен претендент, ще го постави. Това министерство е на ГЕРБ “, разяснява той напрежението към настояването на ГЕРБ след ротацията Габриел с изключение на министър председател да резервира и поста си на министър на външните работи.
 
Той отсече, че Движение за права и свободи е част от парламентарното болшинство.

„ Виждаме се в моя кабинет, вървя в кабинета на Кирил Петков, в този на Борисов вървим – ние по през целия ден сме дружно “, настоя той и добави „ кой им избавя тук нещата постоянно като има проблеми с другите партии – аз “.
Пеевски още веднъж увери, че Движение за права и свободи не желае да взе участие с министри или по различен метод в изпълнителната власт.

Въпреки това призна, че министърът на земеделието е поканил депутатка от Движение за права и свободи да стане негов заместител.

„ И това отказахме. Ние не желаем да участваме в държавното управление. В парламентарното болшинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата “, настоя той.

„ Това двуличие би трябвало да завърши - кой къде води. Взехме да ставаме като гаджета. Предполагам, че тоя кръг, който се събираме, не харесваме мъже. Надявам се. Аз не одобрявам “, разяснява още той.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР