Според председателя на Българския пациентски форум Иван Димитров, прокламираните като

...
Според председателя на Българския пациентски форум Иван Димитров, прокламираните като
Коментари Харесай

Бюджетът на НЗОК е смъртна присъда за болните

Според ръководителя на Българския пациентски конгрес Иван Димитров, прокламираните като повече пари за здраве в размер на 400 млн. лева ще отидат за погасяване на задължения на НЗОК за лекуване на български жители в чужбина. Въпросните отговорности възлизат на над 300 млн. лв..

От пациентската организация оповестиха още за геноцид над болните мораториума, натрапен от Здравната каса за пазаруването на лекарства за нови лечения у нас следващата година.

Така без медикаменти ще останат хора, заболели от левкемия, белодробна фиброза, рецидивирал рак на гърдата, меланом и други болести, за които има нови медикаменти, които избавят или усъвършенстват качеството на живот.

Нека народните представители в тази страна не одобряват текста за мораториума в този бюджет на Здравната каса, прикани Димитров.

Ако и Народното събрание го утвърди, това води единствено до едно нещо - че това е политика не на НЗОК, а на определените от нас депутати и държавно управление. Така ще излезе, че у нас се води последователен геноцид от върховете на страната, установи той.

Димитров се оплака още, че нито от Българския лекарски съюз, нито експерти са почели поканата му да се причислят към апела към Народното събрание.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР