Според появилата се неофициална информация, Apple работи върху собствени процесори

...
Според появилата се неофициална информация, Apple работи върху собствени процесори
Коментари Харесай

От 2020 година Apple ще започне да заменя процесорите на Intel със собствени чипове

Според появилата се неофициална информация, Apple работи върху лични процесори за Mac и има намерение да се откаже от продукцията на Intel.
Информацията е на Bloomberg, чийто аналитици оповестиха, че Apple от дълго време работи върху конфиденциален план с кодово име Kalamata . Специалистите на софтуерния колос работят върху замяната на каквито и да било външни процесори в Mac, с чипове, лично произвеждане.

Проектът съществува от дълго време, само че към момента е на ранен етап. Но в този момент висшият мениджмънт на Apple е решил от 2020 година да се откаже от чиповете на Intel и да употребява лични фирмени процесори.

Основната концепция на Kalamata е основаването на единна платформа за компютрите Mac, таблетите iPad и смарт телефоните iPhone. Софтуерът на тези устройства ще стартира доста да си наподобява. Всичко това би трябвало да стане посредством универсалната софтуерна платформа с кодово име Marzipan . Благодарение на нея, потребителите ще получат опция да започват iOS приложения, на компютрите, работещи под ръководството на операционната система macOS.

Да си напомним, че към сегашен ден Apple независимо създава процесорите за своите смарт телефони и таблети, употребявайки архитектурата на ARM Holdings. Според Bloomberg, Apple желае да премине към лични процесори, с цел да не зависи от проектите и архитектурите на Intel
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР