Според повечето американци демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори

...
Според повечето американци демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори
Коментари Харесай

И избирателите на Тръмп знаят, че Байдън е победителят на изборите |

Според множеството американци демократът Джо Байдън е спечелил президентските избори в Съединени американски щати, сочат данните от изследване на " Ройтерс/Ипсос ".

79 % от интервюираните считат за победител Байдън, а единствено 3 % - настоящия президент, републиканеца Доналд Тръмп. 13 % са на мнение, че изходът от изборите към момента не е решен, а 5 % не са дали отговор.

С успеха на Байдън са съгласни съвсем всички интервюирани демократи и 60 % от републиканците, демонстрира сондажът.

Проучването е извършено от 7 до 10 ноември измежду близо 1300 поданици на Съединени американски щати.

Преходът във властта в Съединени американски щати към този момент е почнал, макар отхвърли на Доналд Тръмп да одобри изборните резултати, съобщи спечелилият във вота Джо Байдън в Уилмингтън, щата Делауер. Той сподели, че към този момент изследва евентуални членове на кабинета си и други постове в администрацията.

„ Нищо не може да спре това. И аз съм уверен, че нежеланието към този миг да се признаят резултатите няма огромни последствия за това, което планираме да създадем до 20 януари, когато ще е встъпването в служба “.

На въпрос какво би споделил на Тръмп, Байдън отговори: „ Г-н президент, чакам с неспокойствие да беседвам с Вас “. Демократът добави, че скоро ще беседва с водача на републиканците в Сената Мич Макконъл.

Според Байдън цялата Републиканска партия е в обстановка на напън от настоящия президент.

Сенаторът Том Тилис победи на изборите в Северна Каролина и усили шанса на Републиканската партия да резервира контрола си над Сената. Победата му дава на републиканците 49 места в горната камара на Конгреса. Друг негов съпартиец се чака да завоюва в Аляска.

В същото време акцията на президента Доналд Тръмп разгласи, че ще заведе дело в Мичиган с искане резултатите от изборите там да не бъдат признавани публично, до момента в който не се удостовери, че гласовете са подадени съгласно условията на закона.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР