Според последното месечно проучване на Deutschlandtrend германското правителство е изправено

...
Според последното месечно проучване на Deutschlandtrend германското правителство е изправено
Коментари Харесай

Проучване: Доверието към германското правителство спада драстично

Според последното месечно изследване на " Deutschlandtrend " немското държавно управление е изправено пред голяма загуба на социална поддръжка преди Великден.
Само 35% от германците декларират, че са удовлетворени от федералното държавно управление този април, като 64% ​​изразяват неодобрението си към Берлин. Това е голяма смяна по отношение на ноември предходната година, когато към 70% са изразили утвърждение, оповестява " Дойче Веле ".
Проучването демонстрира, че 58% от германците са удовлетворени или доста удовлетворени от управлението на канцлера Ангела Меркел, което я прави най-популярната политическа фигура в изследването. Баварският държавен министър председател и водач на Християнсоциалния съюз (ХСС) Маркус Зьодер е вторият най-популярен политик с 54% утвърждение, а министърът на външните работи Хайко Маас се класира на трето място с 43% утвърждение.
Как германците гледат на федералния и държавен отговор на пандемията?
Проучването демонстрира, че единствено 19% от германците са удовлетворени от федералния и държавен отговор на коронавирусната пандемия към април, като 79% не утвърждават сегашния метод. Още през декември публичното утвърждение на пандемичния отговор се движеше към 60%.
 Германия вкарва по-строг надзор по сухопътните си граници Германия вкарва по-строг надзор по сухопътните си граници
Германия ускорява контрола по сухопътните си граници за съществуване на негативен тест за Covid-19, съобщи вътрешният министър Хорст Зеехофе...
Лошото отношение идва с повишаването на инфекциите в цялата страна, като немското държавно управление също се бори да приложи дейно разпространяване на имунизациите. Меркел прикани жителите да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване по време на идния Великденски празник. Тя неотдавна се извини за проваления петдневен проект за заключване по време на Великденския празник, като анулира проектите за разширени ограничавания в последния миг за този четвъртък и идната събота. Обръщането докара до апели за избор на доверие към нейното държавно управление от опозиционните партии.
Как биха дали своят вот германците, в случай че този уикенд се проведат избори?
Тъй като пандемията се утежнява, германците от ден на ден се огорчават от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, като ХДС отбелязва спад от близо 10 пункта от средата на декември. Според изследването от април, в случай че тази неделя се проведат федерални избори, единствено 27% от германците са декларирали, че ще гласоподават за ХДС, като 22% ще гласоподават за Зелените и 16% споделят, че ще изберат Социалдемократическата партия (СДП).
В средата на декември ХДС имаше 36% поддръжка, а Зелените - 20%. Тогава СДП остана с 16%.
Как германците гледат на вероятните наследници на Меркел?
 Доклад на Организация на обединените нации: Доверието към институциите има роля в борбата с COVID-19 Доклад на Организация на обединените нации: Доверието към институциите има роля в борбата с COVID-19
Доверието към институциите в другите страни по света въздейства върху триумфите в битката против новия ковид, откри огромно изслед...
Лидерът на ХДС Армин Лашет и Зьодер са най-възможните претенденти за канцлер от ХДС/ХСС на федералните избори през септември.
Само 19% от германците имат вяра, че Лашет ще бъде добър ръководител на обединението, а 54% споделят, че Зьодер ще бъде подобен. Зьодер поредно превъзхожда Лашет в анкетата за това кой би бил по-добър канцлер.
Наскоро Меркел разкритикува Лашет, който е и държавен министър председател на Северен Рейн-Вестфалия. Меркел съобщи, че Лашет и някои други държавни водачи отхвърлят да вкарат по-строги ограничавания поради ковид, макар възходящите инфекции.
Лашет се преглежда като центрист, който ще отразява по-тясно политиката на Меркел, учредена на консенсус, до момента в който Зьодер преди този момент е изразявал по-консервативни възгледи по въпроси като миграцията. Зьодер също заема по-драконовска линия в пандемията от Лашет, който постоянно упорства за по-меки ограничения. И тук наподобява, че мненията накланят към Зьодер, като сега болшинството избира по-строго блокиране.
Проучването измежду 1 348 души е извършено от 29 до 30 март, като на германците са задавани въпроси както онлайн, по този начин и по телефона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР