Според последните указания на Министерството на туризма след 15 ноември

...
Според последните указания на Министерството на туризма след 15 ноември
Коментари Харесай

Украински бежанци излязоха на протест в Приморско

Според последните инструкции на Министерството на туризма след 15 ноември настанените сега в частни хотели и жилища украински бежанци би трябвало да бъдат преместени в държавните почивни бази у нас. Това провокира съществено неодобрение от украинците, търсещите избавление у нас. Част от тях към този момент са били в държавни бази.

„ Ние се сблъскахме с това в държавните бази да няма гореща вода, храниха ни с доставена храна, която беше незадоволителна. Децата от тази храна не ядяха, по тази причина на доста майки им се постановяваше да търсят пари, с цел да купуват на децата си храна. Трябваше да се обръщаме към всякакви благотворителни служби, които ни помагаха с артикули, с облекла ”, сподели украинката Марина.

Ползващите помощ украински бежанци в община Приморско са главно дами и дребни деца

Според  Марина Хоружа децата им към този момент са тръгнали на учебно заведение и на детска градина. „ Вече имаме даже персонален доктор и към този момент просто свикнахме да живеем тук. Вече познаваме с хората, с доста българи ”, сподели тя.

Недоволни от решението на Министерството на туризма са и хотелиерите. Повечето на територията на община Приморско са подготвили хотелите си за зимата, с цел да обезпечат естествени условия за украинските жители.

Хотелиери поддържат митинга на украинките.

„ Да ви кажа почтено не разбирам какво е това разделяне на частен и държавен бранш за следващ път. Защо страната ни в един миг реши да влага в държавните бази и то реши да влага на 1 ноември. Нали в случай че може някой да ни отговори къде са, какъв брой са,какви места има, подготвени ли са ”, сподели Емилия Закова, хотелиер от Китен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР