Според последните данни на приблизително 1,3 милиона души умират в

...
Според последните данни на приблизително 1,3 милиона души умират в
Коментари Харесай

Управление на трафика. Кои пътни нарушения може да открие решението Dahua Smart Traffic Management?

Според последните данни на почти 1,3 милиона души умират вследствие на пътни катастрофи всяка година, което коства на множеството страни почти 3% от техния БВП (БВП). Близо 93% от смъртните случаи по пътищата в света се случват в страни с ниски и междинни приходи, макар че тези страни имат към 60% от транспортните средства в света.

СЗО допуска, че дейно влияние за справяне с проблемите на трафика би било проектирането на по-безопасни инфраструктури и включването на характерностите за пътна сигурност в планирането на земеползването и превоза. Разбира се, че внедряването на интелигентни решения за ръководство на трафика като това на Dahua е от първостепенно значение за гарантиране на пътната сигурност когато и да е.

Решението Traffic Enforcement предлага набор от интелигентни системи за разкриване, които могат тъкмо да уловят разнообразни типове нарушавания на придвижването по пътя. Ето някои от нарушаванията на придвижването, които това решение може да открие:

За кръстовища и пресечки

Решението обезпечава различаване на пешеходно прекосяване, нарушаване при промяна на лентата на придвижване, неспазване на пътните знаци и паркиране във велоалеи. Също по този начин предлага разкриване на двете най-често срещани нарушавания на придвижването: превишена скорост и прекосяване на червен светофар.

Сред всички аргументи за пътнотранспортни катастрофи превишаването на скоростта е най-честата и преобладаваща причина. В страните с високи приходи превишаването на скоростта способства за към 30% от смъртните случаи, свързани с трафика, до момента в който то съставлява към 50% от жертвите на пътя в страните със междинен приход.

Решението на Dahua за интелигентно ръководство на трафика е посредством видео камери, оборудвани с технология за автоматизирано различаване на регистрационни номера (ANPR), които улавят както номера на табелата, по този начин и времето от началото до края на зоната за разкриване. След това информацията се трансферира към платформата DMSS, с цел да се оцени междинната скорост на всяко преминаващо транспортно средство. Препоръчителното разстояние сред точките на детекция за разбор на междинна скорост е 2 – 5 км, и е с 99,8% степен на акуратност. Допустимата неточност понижава с увеличение на дължината на зоната за детекция.

Нещо повече, с цел да го направи по-лесно и по-удобно за потребителите, Dahua предлага мобилни и закрепени съоръжения както за установяване на скоростта на МПС, по този начин и за установяване на скоростта на сектора, позволявайки на контролиращия пътен орган да се придвижи на разнообразни точки на пътя, в случай че е належащо. 



Илюстрация за разкриване /заснемане/ на скорост на пътен сектор

Детекцията за прекосяване при червен светофар, несъмнено, е решителен детайл в ръководството на трафика, като статистическите данни демонстрират, че всяка година 21,5% от всички пътнотранспортни катастрофи са породени от водачи, движещи се и преминаващи на червен светофар.

Понастоящем множеството решения за детекция на прекосяване на червен светофар включват потреблението на подземни датчици, което носи редица дефекти (скъпи СМР действия, нарушение на гаранцията на асфалтовото покритие, прекъсване на придвижването и сложен ремонт при щета и др). Интелигентното решение за ръководство на трафика на Dahua се концентрира върху видеото. В основата на това решение са алените светлинни сигнали от светофара, които задействат сигнал към камерата. При пораждане на нарушаване, камерите на Dahua модел ITC952-AU3F-LZF1640 вършат три изображения на нарушаването, които да бъдат употребявани като доказателство: регистрационна табела на транспортното средство, положение на светофара и общ обзор на сцената. DSS платформата за ръководство и предпазване събира тези данни от всяка камера и ги препраща към операторите за по-нататъшна обработка. Сторидж устройствата за предпазване подсигуряват, че данните се резервират даже при спиране на зареждането.

За автомагистрали, естакади или рампи

Спазването на вярната скорост и държанието при шофиране са сериозни за сигурността на придвижването – изключително на автомагистрали, естакади и рампи. Решението за ръководство на трафика на Dahua има точния набор от интелигентни принадлежности за подкрепяне на контрола по съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Освен засичане на превишена скорост и прекосяване на червен светофар, решението може да открива и потребление на телефон по време на шофиране, непоставени защитни колани, неспазване на пътните знаци, придвижване в спешни ленти, противозаконна промяна на лентата, придвижване в насрещното платно и други

Системата поддържа множествено следене на до шест транспортни средства по едно и също време с обсег на разкриване от 3 до 100 м и обсег на наблюдаване до 4 ленти. А за сюжети, които изискват разкриване на дълги дистанции, Dahua предлага и 28MP камера за трафик с двоен обектив с разстояние за наблюдаване до 80 метра. 



Някои от най-честите нарушавания по автомагистралите

За градски региони

Решението за ръководство на трафика на Dahua обезпечава разкриване на огромни камиони там, където има възбрана за придвижване на ТИР над несъмнено тегло или на товарна техника непрекъснато или за съответен интервал от време. Решението предлага и различаване на носенето на каска за водачите на мотоциклети.

В допълнение, направилното паркиране може да бъде намерено от до 200 м (диаметър) единствено с 16 м „ мъртва “ зона. 



Откриване на нелегално паркиране

Глобални приложения

Град в Монголия е изправен пред възходящ брой транспортни средства, което води до голям брой провокации, свързани с трафика като липса на система за различаване на регистрационни номера, качествена техническа поддръжка и рентабилно решение за мониторинг и надзор на трафика. В помощ на града за възстановяване на ръководството на трафика беше внедрено решението на Dahua за интелигентно ръководство на трафика, включващо разкриване на нарушавания, ANPR система, система за премерване на скоростта и решение за ръководство и надзор за техния трафик център. Като цяло Dahua е конфигурирала ANPR системи на 28 булеварда за разкриване на нарушавания на 8 кръстовища, както и 2 мобилни системи за премерване на скоростта и 15 PTZ камери за наблюдаване с висока акуратност.

Проучване в Индонезия разкрива, че 61% от хората, починали при пътни катастрофи, са карали дву- или триколесни транспортни средства. Не носенето на каска е главната причина за доста съдбовни произшествия. Правилното носене на общоприета мотоциклетна каска може да понижи риска от гибел с съвсем 40% и риска от тежки пострадвания с над 70%. Решението за интелигентно ръководство на трафика беше разгърнато в страната, с цел да открие водачи, които не носят каска, и тези, които транспортират няколко пасажери по едно и също време, помагайки за попречване на катастрофи и за гарантиране на пътната сигурност.

 е народен водач в доставката, адаптирането и подготовката на планове и решения за видеоориентирани интелигентни артикули, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: [email protected], телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в, , , .

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР