Според последната информация жертвите на днешното силно земетресение вече са

...
Според последната информация жертвите на днешното силно земетресение вече са
Коментари Харесай

Жертвите на силното семетресение в Хърватия вече са две

Според последната информация жертвите на днешното мощно земетресение към този момент са две.

В град Петрине е починало 12-годишно момиче, а в близкия град Глина е открит умрял 20-годишен мъж, оповестява македонският ефирен “Канал 5 “. "20-годишно момче умря, къщата му се срути ", удостовери пред 24sata заместник-кметът на Глина Бранка Бакшич Митич. Най-малко 20 души са ранени в Сисак, двама от които съществено.

Момиче умря в Петрине, удостовери кметът Даринко Думбович. Става въпрос за 12-годишно момиче. Тази информация беше доказана от полицията. "Това е като Хирошима, половината град е опустошен. В момента съм пред мъртвото момиче, което умря, чакаме помощ. Спасихме малко дете на четири години, градът е опустошен, към този момент не може да се живее в него. Бедствие, майките плачат за децата си, не знам какво има в една детска градина, какво в друга. Жена ми ми споделя, че нещо й е паднало на главата. Имаме потребност от помощ, имаме потребност от пожарникари. Това няма никаква връзка с живота. Моят град е изцяло погубен ", сподели Дъмбович пред HRT.

Улиците на Петрине са цялостни с отломки, доста здания са развалени, а спасителите търсят оживели, заяви телевизия H1. Всички налични пожарни бригади от Загреб са на път за Петрине, където избавителните служби и пожарникарите претърсват руините с голи ръце. Баща и дете бяха извадени от многоетажна жилищна постройка и откарани в болница с кола за спешна помощ. Към момента не е известно какви са пострадванията им, само че са извадени на носилка

Сеизмологът Крешимир Кук съобщи, че земетресението сред Сисак и Петрине е било с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер и че освободената сила е към 30 пъти по-силна от тази при земетресението през месец март в Загреб. Говорейки пред телевизия H1, Кук съобщи, че земетресението не е изненадващо и добави, че имат вяра, че това е най-силният трус и няма да има други по-силни от него в близко бъдеще, съобщи Фокус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР