Според поредната класацията на , който събира данните за наемите,

...
Според поредната класацията на , който събира данните за наемите,
Коментари Харесай

Скъпотията в София е по-голяма, отколкото в Рио де Жаней...

Според следващата класацията на, който събира данните за наемите, цените в заведенията за хранене и в магазините и други детайлности, нанасяни от самите консуматори на уеб страницата, родната столица се оказва по-скъпа за живеене от редица лъскави градове в Европа, само че и освен.

София се озовава на 341 място по условия за живот и е малко под средата на класацията, в която попадат общо 510 града по света.

По-изгодно за живеене се оказва в Суджоу /Китай, Сао Пауло /Бразилия/, Букурещ /Румъния/, Монтерей /Мексико/, Варшава /Полша/, Рио де Жанейро /Бразилия/, Будапеща /Унгария/, Пукет /Тайланд/, Белград /Сърбия /, Бали /Индонезия/. само че също и градове като Мексико, Истанбул и други мегаполиси са още по-надолу в класацията, т.е. те са по-евтини.

Освен София, в класацията влизат още два български града. 396-то място е отредено на Пловдив, а 403-то – на морската ни столица – Варна. В подреждането те попадат сред полските градове Гдиня и Гданск. Други български градове не влизат в изследването.

Според същата ранглиста град Хамилтън в Бермуда е най-скъпият град за живеене през първото полугодие на настоящата година. Останалите четири места в ТОП 5 са за Швейцария - Базел, Цюрих, Цуг и Лозана. На шесто и седмо място още веднъж се подреждат два швейцарски града - Берн и Женева. Позициите до ТОП 10 се заемат от три американска града - Хонолулу, Санта Барбара и Ню Йорк.

Най-скъпите жилища в света са в Ню Йорк, демонстрира още класацията. В топ 20 по цени на жилищата и стойност на наемите влизат съвсем извънредно единствено американски градове, а най-скъпият европейски град по жилищни условия е Женева.

Най-евтините жилища въобще в света са в Пешавар, Пакистан. Той е и най-евтин за хранене в заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР