Според Политико пък американският президент Джо Байдън е назовал директно

...
Според Политико пък американският президент Джо Байдън е назовал директно
Коментари Харесай

Джо Байдън: Войната може да започне още в сряда

Според " Политико " пък американският президент Джо Байдън е посочил непосредствено датата 16 февруари (сряда) по време на снощната си видеоконферентна връзка с водачите на страните от НАТО и Европейския съюз. В обявата се споделя, че физическото навлизане в Украйна " може да бъде предшествано от редица ракетни удари и киибератаки ".

Официално обаче Байдън към този момент единствено прикани всички американски жители в Украйна да изоставен неотложно, тъй като при нахлуване мъчно може да се подсигурява безвредното им и бързо евакуиране от страната. " Имаме си работа с една от най-големите армии в света - сподели той. - Това е доста специфична обстановка и нещата бързо може да се объркат ".

Същевременно през днешния ден се появи информация, че още тази заран локално време Белият дом публично ще подреди на чиновниците на US посолството в Киев да се изтеглят.

И въпреки от Белия дом публично да не удостоверяват сряда като ден за офанзивата, съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан разгласи, че нападението на Русия над Украйна " евентуално ще стартира с удар по въздух още преди края на зимните олимпийски игри в Пекин " (те би трябвало да завършат другата неделя, 20 февруари).

" Русия сега има задоволително сили, с цел да реализира огромна военна интервенция против Украйна и нападението може да стартира във всеки един миг ", сподели Съливан на брифинг в Белия дом.

Той добави, че американското разузнаване счита, че съветският президент Владимир Путин е подготвен да подреди навлизане напълно скоро, и че е допустимо стремително нахлуване непосредствено по украинската столица Киев. Съливан повтори апела на Байдън американците, които още са в Украйна, да изоставен до 48 часа, тъй като съветско въздушно нахлуване ще затрудни неимоверно заминаването им.

Няколко съюзни страни в НАТО, в това число Англия, Канада, Норвегия и Дания, също насочиха настоятелни предизвестия към своите жители да изоставен Украйна. Това стори и Нова Зеландия.

На фона на възходящото напрежение говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи: " Истерията в Белия дом е показателна повече от всеки път. Англо-саксонците имат потребност от война. На всяка цена. Провокациите, дезинформациите и заканите са желан способ за решение на техните лични проблеми ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР