Според подписаното прокуратурата и АИКБ са се договорили да си

...
Според подписаното прокуратурата и АИКБ са се договорили да си
Коментари Харесай

Гешев и бизнеса си стиснаха ръцете. Ще борят корупция и източване на държавата заедно

Според подписаното прокуратурата и АИКБ са се договорили да си оказват помощ при следствието на избран вид закононарушения. Асоциацията щяла да алармира проверяващите при подозрения корупция, занемареност в обществени предприятия, които са държавна или общинска благосъстоятелност, пазарни операции при търговията с електрическа енергия, обири на предприятия, източване на публичните фондове посредством злоупотреби с инвалидни пенсии, приемане на наследяващи се компенсации за безработица и болнични, разясняват от държавното обвиняване. В меморандума са разказани още закононарушения като издаване на подправени удостоверения от ТЕЛК.

Друга договореност е при потребност представители на бизнеса да оказват помощ с ограничения при следствието на закононарушения, свързани с финансови пазари, киберсигурност, пране на пари, данъчни и имотни измами, както и ръководство на боклуци.

" В меморандума е записано още, че ще се изследват и ползват положителни европейски и международни практики в противодействието на корупцията, изпирането на пари и данъчните закононарушения ", оповестяват от прокуратурата.

Това е следващият подобен документ, който Гешев подписва. Меморандуми към този момент бяха подписани с КНСБ, Подкрепа и друга организация на бизнеса – Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР