Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен

...
Според подадения сигнал първата кражба на около 450 м многожилен
Коментари Харесай

Задържаха извършители на кражби от активни трасета в мрежата на телекомуникационна компания

Според подадения сигнал първата кражба на към 450 м многожилен меден проводник е осъществена за времето от 01:45 ч на 24.03.2024 година до 13.30 ч на 26.03.2024 година в региона на землището на село Манастирци. През нощта на 26 против 27 март още веднъж там и по еднакъв метод – изкопаване и издърпване, били откраднати още 350 м многожилен кабел, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В резултат на подхванатите незабавни оперативно-издирвателни дейности, в които интензивно се присъединили още две регионални дирекции - Търговище и Шумен, в ранните часове през вчерашния ден криминалистите засекли причинителите на територията на град Попово.



Тримата, престъпно проявени и осъждани, се придвижвали с джипове, а опитът им да избягат от построените полицейски КПП-та бил осуетен с лента за наложително прекъсване.

В хода на интервенцията по задържането им са осъществени претърсвания и огледи на колите, в единия от които са открити медните проводници от последната кражба. Намерени и конфискувани са режещи принадлежности, радиостанции, мобилни апарати, лебедки и въжета.



Тримата причинители са арестувани в ОДМВР-Разград за период до 24 часа. Предприети са дейности по привличането им като обвинени и задържането на причинителите за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под управлението на прокуратурата. В рамките му предстоят  процесуално – следствените дейности в жилищата, населявани от тримата арестувани - надлежно в плевенските села Буковлък, Бохот и Брестовец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР