Според подадените документи за ценни книжа за третото тримесечие на

...
Според подадените документи за ценни книжа за третото тримесечие на
Коментари Харесай

Компания от портфолиото на Уорън Бъфет се срина до 30-дневно дъно

Според подадените документи за скъпи бумаги за третото тримесечие на 2023 година известният вложител Уорън Бъфет е нараснал вложенията си в Occidental Petroleum (NYSE: OXY), наблягайки засилената поддръжка на Berkshire Hathaway за енергийната корпорация.

През последните години конгломератът на Бъфет поредно усилваше каузи си, като в този момент има близо 28% от акциите на Occidental.

На 8 януари компанията означи забележителен спад в цената на акциите си по време на отварянето на пазара, отбелязвайки най-ниската си точка от близо месец насам.

Спадът на акциите на OXY, които при отварянето на борсата в понеделник се намалиха с повече от 1.5% до $57.42, достигайки най-ниското си равнище от 14 декември насам, наподобява е обвързван с намаляването на цените на петрола. Понастоящем акциите се двоумят малко над краткосрочното равнище на поддръжка покрай $57.1, което евентуално може да алармира за по-нататъшни спадове към $55.9, последващото равнище на поддръжка.

Този спад може да се дължи на внезапното намаляване на цените на петрола, провокирано от това, че Саудитска Арабия, най-големият производител на нефт в света, понижи февруарската продажна цена на арабския лек недопечен нефт за Азия, достигайки 27-месечно дъно.

Освен това натискът върху цените на суровия нефт се ускори след неотдавнашно изследване, в което се изтъкваше повишаване на добива на нефт от ОПЕК през декември. Това покачване е резултат от увеличеното произвеждане в Ангола, Ирак и Нигерия, което балансира продължаващото понижаване на добива от страна на Саудитска Арабия и други членове на ОПЕК+.

След отварянето на пазара петролните ресурси означиха групов спад. ExxonMobil (NYSE: XOM), Chevron (NYSE: CVX) и BP (NYSE: BP) означиха съответните спадове от 3.5%, 2.4% и 2.5%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР