Според Песков на пряката линия са постъпили над 1 милион

...
Според Песков на пряката линия са постъпили над 1 милион
Коментари Харесай

Какво каза Путин на пряката линия и къде излъга? „Няма да има моб...

Според Песков на директната линия са постъпили „ над 1 милион 300 хиляди въпроса “. Песков разгласи и главните тематики: „ Северен боен окръг (както Кремъл желае да се назовава войната в Украйна), неговият ход и задания “, „ Героите от Северния боен окръг се интересуват какво ще вършат по-нататък “ и „ Материалът за сигурност на Русия “ в социално-икономическата сфера ” - да вземем за пример „ ще има ли задоволително медикаменти, като се има поради, че доста компании напуснаха съветския пазар, ”

Преди президентските избори, планувани за март 2024 година, Путин даде обещание, че няма да има нова готовност в Русия. Той изясни това, като сподели, че доста доброволци сякаш са подготвени да отидат на фронта. Той сподели още, че съветската формация „ в зоната на Северния боен окръг “ наброява 617 хиляди души.

" Вече сме наели 486 хиляди военнослужещи на контракт - сподели Путин. - И потокът от мъже, които са подготвени да пазят родината си с оръжие в ръка, не стопира: хиляди и половина души дневно. Това е половин милион души ( военни на фронта, за какво ни би трябвало готовност? “

По-рано New York Times заяви, че от началото на войната в Украйна съветската войска е изгубила 315 000 бойци убити и ранени, принуждавайки съветските управляващи да наемат и „ активизират нови набори и пандизчии “. Медиазона неотдавна удостовери гибелта на минимум 38 хиляди военни. Властите не са удостоверили публично тази цифра.

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност, някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев сподели през есента, че от 1 януари 2023 година към 410 хиляди души са били признати в армията на контракт. Но специалистите показаха мнение, че това са най-вече „ преподписани “ контракти на военнослужещите, които са подписани преди войната и са станали безсрочни, а „ доброволците “ интензивно набират мигранти, които са ги получили (обещавайки им паспорти на Руската федерация), длъжници и безработни. Независими медии също неведнъж оповестяват, че мобилизираните също са принуждавани да подписват контракти посредством закани и даже побои.

 

Трилион рубли за окупираните региони

Путин за първи път разкри размера на финансирането на окупираните от Русия украински райони: съгласно него за тяхното развиване във федералния бюджет са планувани над 1 трилион рубли. Програмите за поддръжка на Крим и четири отчасти окупирани района на Украйна принадлежат към затворената част на бюджета.

Путин сподели още, че окупираните територии се подкрепят от бюджетите си от побратимените райони - те са отделили към 150 милиарда рубли, като се възнамерява да бъдат отпуснати още към 100 милиарда, добави той.

Трилион рубли е почти бюджетът на град като Санкт Петербург.

" Хайка " за опозиционери в Русия

Служител на изданието LIFE попита Путин дали счита за пропорционална присъдата на журналистката Александра Баязитова, която беше наказана за изнудване.

" Какво направи тя? Тя съществена опозиционна фигура ли е за гонене? " - сподели Путин в отговор.

По - рано Путин приказва за опозицията в Русия и персонално за Алексей Навални, който беше наказан на дълъг период, в това число за „ екстремизъм “:

" Притесненията, че демокрацията в Русия е умряла, са мощно пресилени. Що се отнася до опозицията като цяло: тя работи тук, тя е жива, подлага на критика управляващите. И подлага на критика толкоз остро, дублирам още един път, както може би не подлагат на критика в други страни “, сподели Путин през 2021 година

Украйна: Нацизмът и „ страната не създава нищо “

Путин приказва доста за това, че управлението на Украйна се придържа към „ нацистки “ възгледи и акцентира, че украинската стопанска система е в крах и страната „ не създава нищо “.

" Е, по какъв начин да няма (нацизъм в Украйна), когато народен воин, прочут не просто националист, а нацист Бандера, е повдигнат в сан на народен воин? Как да няма? И когато ръководителят на днешната киевска администрация, пред целия свят, приветства някогашен боец от Секретен сътрудник? Той приветства тези, които са взели участие директно в Холокоста, унищожаването на милион и половина евреи в Украйна, руснаци и поляци Това не е ли демонстрация на нацизъм или какво? Затова въпросът за денацификацията е настоящ “, сподели Путин.

Путин сподели още, че Украйна е получила голямо количество западно оръжие, „ към 400 танка от западни страни “. В същото време, съгласно Путин, „ западняците “ са дали на Киев толкоз танкове, колкото са дали обещание.

Всъщност доставките на тези оръжия, в това число танкове и бойни машини на пехотата, се забавят доста и Киев получи доста по-малко от това, което му беше дадено както от Съединени американски щати, по този начин и от европейските страни. Към началото на 2023 година западните страни са трансферирали почти половината от обещаните танкове на Украйна. Според плана Ukraine Support Tracker на Института за международна стопанска система в Кил (Германия), който пресмята тежките оръжия, доставени и обещани на Украйна, западните страни са дали обещание да доставят на Украйна 730 танка, само че са доставили единствено към 400. Освен това Киев постоянно получава изведени от употреба и неработещи резервоари, които се нуждаят от ремонт.

 

Случаят Еван Гершкович

Путин разяснява случая с журналиста от The Wall Street Journal Еван Гершкович, който беше задържан в Русия и е упрекнат в събиране на информация, представляваща държавна загадка. Наскоро карцерът му още веднъж беше продължен, делото му е секретно.

„ Фактът, че той е в пандиза без правосъден развой, е погрешен ", сподели Путин, цитирайки американски публицист, който му зададе въпрос за Гершкович и американския жител Пол Уилън, също упрекнат в шпионаж. „ Защо не правят закононарушения на съветска територия? "

Той искрено сподели, че не изключва договорка със Съединени американски щати за замяна на Гершкович и Уилън: " Искаме да реализираме съглашение и споразуменията би трябвало да бъдат взаимно допустими и да дават отговор на двете страни. Има контакти, разговорът не е елементарен, само че наподобява, че приказваме на понятен език ", сподели Путин. " Но американската страна би трябвало да ни изслуша и да вземе решение, че руснакът ще угоди на страната. "

През септември 2023 година Wall Street Journal, базирайки се на западни чиновници, писа за договаряния за замяна на пандизчии сред Русия и Съединените щати. Съобщава се, че Москва първо упорства за изгонването на Вадим Красиков, евентуално чиновник на съветските специфични служби, наказан в Германия за убийството на някогашния чеченски полеви пълководец Зелимхан Хангошвили.

 

По време на директната линия към Владимир Путин се приближи мъж в камуфлаж и жилетка, който се показа като Сергей Соболев от Новосибирска област. Той сподели, че след края на шестмесечен контракт с „ частна военна компания “ не може да получи статут на военен деец (CVD) и обвързваните с това преимущества. Водещите подчертаха, че са получени „ доста такива поръчки “.

Путин отговори на това, че „ официално в Русия няма ЧВК “, а договорите сред участниците „ като в ЧВК “ не са подписани с страната. И в този момент, сподели той, е мъчно да се „ откри съставът на заплатите на частите “, чиито бойци получават заплати основно в брой. „ Техните права, без подозрение, би трябвало да бъдат възобновени “, сподели президентът.

Нито Путин, нито наемникът, който се обърна към него, споделиха името на „ частната военна компания “, само че с огромна степен на възможност става въпрос за така наречен „ ЧВК Редут “. Жалбоподателят имаше кръпка на отряда „ Ветерани “ на своя шеврон; Сергей Соболев също написа в обществените си мрежи, че е служил в този отряд.

Казвайки, че официално в Русия няма ЧВК, Путин не беше толкоз двуличен: както сподели следствието на плановете „ Схеми и системи “, „ Редут “ не е частна военна компания, а система за набиране на военни за война под егидата на Главното ръководство. на Генералния щаб (ГРУ). Но изказването на Путин, че Министерството на защитата няма описи на бойци, към този момент не дава отговор на действителността. Журналистите на „ Система “ разполагат с отговор на прокуратурата на Южния боен окръг на питане от вдовицата на войник ​​от Редут, от който следва, че съветските държавни органи освен знаят за съществуването на „ частни военни компании “, само че и само че също по този начин имат достъп до данни за своите чиновници и заплащанията им. Отговорът на вдовицата пристигна през юли 2023 година

Проблемите с заплащанията и формалните статуси на наемниците от ЧВК са постоянно срещан проблем измежду участниците в съветската инвазия в Украйна. Въпреки обстоятелството, че при започване на 2023 година беше признат закон, който изравнява статута на военнослужещите по контракт и тези, които не се бият в частите на постоянната войска, доста родственици към момента не могат да получат нужните компенсации.

 

Фалшив Бисмарк

 

Около половин час след изявлението си Путин цитира Бисмарк: „ Войните се печелят не от генерали, а от учители и свещеници “. Различни пропагандни източници обичат да приписват този откъс на Ото декор Бисмарк (например телевизионният канал „ Царьград “, вестник „ Завтра “). Писателят Александър Проханов „ цитира “ Бисмарк за учебните учители в публикация в „ Известия “, същият откъс се появява на уеб страницата на Синодалния отдел за религиозно обучение и катехизация на Руската православна църква).

Но както планът за инспекция на обстоятелствата „ Проверени медии “ уточни още през януари 2022 година, в тритомника с цитати на Бисмарк „ Спомени и мисли “, който се загатва при цитирането на това „ изказване “ на пруския пълководец, има няма такава забележка. Най-близкото изказване в немски източници идва от професора по география в Лайпциг Оскар Пешел и се отнася до борбата при Садово през юли 1866 година по време на Пруско-австрийската война: „ Току-що казахме, че самото публично обучение взема решение изхода на войните. Сега желаеме да покажем, че когато прусаците победиха австрийците, това беше победа на пруските учители над австрийските учители. "

 

Превод: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР