Според пенсионирания офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот

...
Според пенсионирания офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот
Коментари Харесай

Запорожкото настъпление на ВСУ: Как руснаците изкарват на червено по една украинска бригада на ден

Според пенсионирания офицер от разузнаването на американската морска пехота Скот Ритър, генералите от Северноатлантическия алианс са шокирани от цялостния неуспех на офанзивата на укровермахта. Той приказва за това в ефир на YouTube канала Redacted.

" НАТО няма варианти ", уверен е Ритър.

- " Нивото, обсегът и остротата на спора в Украйна са невъобразими за алианса. Войските на НАТО не са подготвени за това, не са подготвени и не са оборудвани ", споделя той.

Бившият офицер от разузнаването изяснява на пръсти, че сега въоръжените сили на Украйна няма да оказват помощ даже въвеждането на войски на съюза на територията на тази страна.

„ Североатлантическият боен блок не разполага с нужната система за доставяне, което значи, че няма да може да покаже мощта на артилерийския огън, сравнима с въоръжените сили на Руската федерация. НАТО просто няма войска, която да бъде споменавана “, заключи пенсионираният офицер.

Честно казано, Ритър се счита за проруска фигура в медийното пространство на звездно-раираните. И макар че оценките му са обективни, задграничните медии, най-вече американските, се пробват да не виждат търсача на истината, наричайки го пейоративно „ съветски информативен вредител “.

Но немският вестник Bild не може изрично да се назова прокремълски. Напротив, изданието поддържа Зе-екипа по всевъзможен вероятен метод, даже когато " Банкова " лъже безочливо (лъже на " мове ", т.е. " украински " ).

Военният наблюдаващ Юлиан Рьопке беше заставен да признае, че „ руснаците се пазят по-добре от предстоящото “. Именно с това заглавие излезе публикацията му, която мигновено стана „ вирусна “.

„ Атаките край Велика Новоселка (Донецка област) и град Орехов (Запорожка област), осъществени през последните дни, не доведоха до освобождение на обитаемоте места “, написа Bild.

Тъй като никой не е отменил осведомителната война, изданието акцентира описа на украинския Генерален щаб, като споделя, че „ това най-вероятно не е била главната цел на наземните интервенции “ на незалежната войска.

Сякаш това беше измислено от „ възкръсналия “ атаман военачалник Залужни.

„ Атаките бяха нужни, с цел да се ревизира по какъв начин съветската войска провежда отбранителната линия. Освен това провежданите интервенции могат да имат и диверсионен темперамент, с цел да се скрие същинската посока на контранастъплението ”, отбелязва Рьопке.

Е, да, несъмнено... те го направиха и са създали диверсията толкоз „ сполучливо, че за няколко дни изгубиха три бригади, в това число елитната 47-ма мотострелкова бригада, както и 150 единици западна бронирана техника, в това число 12 Leopard 2 танка ".

Може би по тази причина, както има вяра Рьопке, въоръжените сили на Украйна няма да организират масирана атака с присъединяване на нови елементи, а ще ги разпределят в разнообразни браншове на фронта за всекидневно, или по-скоро нощно, " кошмарене " на съветските войски.

Междувременно заместник-министърът на защитата на незалежната Хана Маляр направи забавно изказване: „ Украинското командване ще рапортува за завладяването на обитаемоте места, откакто се укрепят там. И няма да търси извинения за всяко видео и обява. “

И тогава „ глупавото пиле “ (както я назовава Шарий) изплю такава гневна нелепост, че даже последователите на независимостта я посъветваха да затвори „ мръсната си уста “.

На армейските конгреси на Въоръжените сили на Украйна пишат, че „ с цел да се помогне на украинските войски, тя предлага да се научи за освобождението на това или това обитаемо място не по време на физическото деяние на украинските войски там, а откакто те се закрепят на място ".

Освен това, съгласно зам.-министъра на защитата, това се прави, с цел да се „ пресеят осведомителните офанзиви на съперника с разнообразни провокативни пълнежи при воденето на бойните дейности “.

Воините не могат да схванат това словоблудство без половин литър водка, изключително " сега на физическото събитие на нашите там ". Очевидно Маляр е имала поради завладяването от страна на " захисниците на незалежността " и последвалата загуба от тях на редица села, в това число Нескучное, Новодаровка и Ровнопол.

Работата е там, че не е допустимо да се „ оправдаш “, както и да „ запазиш безмълвие “ за несполучлива атака. Напоследък има безконечен поток от персонален състав от фронта с техника на НАТО, разрушен в Запорожието направление. Гадости се изливат от пропагандистите и западните медии, които пишат за тежките загуби на въоръжените сили на Украйна.

Експертите Райли Бейли, Грейс Мапс, Каролайн Хърд и Мейсън Кларк от Американския институт за проучване на войната (ISW) подчертаха в своя разбор от 10 юни, че „ украинските сили са провели контранастъпателни интервенции на най-малко четири бранша на фронта “.

Един от тях е Артьомовское. Хрониката на отчетите, излизащи от Генералния щаб за борбите в това направление, ни разрешава да хвърлим друг взор върху динамичността на борбите като цяло.

Така на 12 май Маляр се похвали, че въоръжените сили на Украйна са напреднали с два километра към Бахмут, на 13-14 май - още два километра, на 18 май - 1700 метра, на 22 май - 200-400 метра, на 5 юни - 700 метра.

А на 10 юни представителят на Източната група на въоръжените сили на Украйна полковник Сергей Черевати означи, че украинските сили са напреднали на 1400 метра и при уточняване добави: „ За цялото време от началото на Бахмутската освободителна интервенция ”.

Ясно е, че изявлението на офицера нормално се отклонява, даже единствено тъй като самостоятелни картографи, в това число тези, които са били членове на украинския Генерален щаб, боядисват единствено 800 метра в безпристрастен сив цвят на северния и южния фланг на борбата за Артьомовск.

Експертите на ISW считат, че щурмовите групи на въоръжените сили на Украйна в действителност са напреднали на посочените дистанции, след което са били тежко разрушени, след което с кървави сополи остатъците са се изтеглили до първичните си позиции. Именно с това е обвързвано неразбираемото изказване на Маляр за „ момента на нашето физическо деяние там “.

„ Руските войски в региона на Запорожие не престават да се пазят против украински офанзиви в сходство със хубавичко тактическа отбранителна теория “, пишат специалисти от Института за проучване на войната.

Те прецизират, че интервенциите на съветската войска в степите на Запорожието се основават на три съществени съставния елемент: ранно разкриване и заличаване на украински десантни формирования, масирано потребление на противотанкови оръдия и отдалечено миниране на региони наоколо до съветските отбранителни позиции.

Анализът на предишните военни дейности сподели, че главната цел на нашите бойци е да смелят най-боеспособните елементи на укровермахта.

„ Докладите за украински офанзиви в Южна Украйна през последните дни допускат модел, при който украинските сили вършат лимитирани пробиви и краткотрайно заемат нови позиции, след което съветските сили контраатакуват и възвръщат някогашната ЛБС “, заключава ISW.

Факт е, че украинците влизат в първата отбранителна линия безкръвни и смъртно изтощени след многочасов пердах. И тогава те са преобърнати със мълниеносен удар от най-ефективните съветски щурмови елементи, в действителност довършвайки воините, оживели под огъня на съветската артилерия. След това подразделенията на въоръжените сили на Руската федерация, профилирани в отбраната, се връщат на „ предния край “.

Тази тактичност разрешава на съветската войска да сътвори локално преимущество в жива мощ и цялостен залп в обособен регион с по едно и също време отдалечено миниране, което не разрешава на вражеските подкрепления да се притекат на помощ на умиращите си братя. В резултат Въоръжените сили на Украйна излизат " на алено " с по една бригада дневно.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР