Според първото проучване за 2024 г.Демократът губи подкрепа сред испаноговорящи

...
Според първото проучване за 2024 г.Демократът губи подкрепа сред испаноговорящи
Коментари Харесай

Тръмп с 2 процента преднина пред Байдън

Според първото изследване за 2024 година
Демократът губи поддръжка измежду испаноговорящи и чернокожи

Фаворитът на републиканците за претендент за президент Доналд Тръмп има 2% преднина пред сегашния държавен глава Джо Байдън, който е измежду кандидатите на демократите за поста. Това демонстрират резултатите от първото за 2024 година изследване на USA TODAY и University Suffolk.

39% декларират подготвеност да гласоподават за Тръмп, а за Байдън - 37%. 17% пък споделят, че биха подкрепили неназован трети претендент.

Анкетата обрисува и други тревожни за сегашния президент трендове. Сред испаноговорящите гласоподаватели Тръмп има преднина от пет % (39% против 34% за Байдън). Сред по-младите гласоподаватели експрезидентът също води, с три пункта - 37% против 34% за Байдън. Настоящият държавен глава получи повече гласове и измежду двете групи на изборите през 2020 година, когато победи Тръмп.

Освен това съгласно изследването Байдън губи поддръжка и измежду чернокожите гласоподаватели - различен основен сегмент от гласоподавателите. Сега той има поддръжката на единствено 63% от чернокожите гласоподаватели, група, в която той водеше с колосалните 87% през 2020 година

20% от испаноговорящите и чернокожите гласоподаватели, дружно с 21% от младите гласоподаватели, споделят, че ще поддържат някой различен отвън двамата съществени кандидати, издават данните от проучването.

Множество социологически изследвания демонстрират, че гласоподавателите в Съединени американски щати желаят различен претендент за президентската конкуренция през 2024 година, базирайки се на опасения по отношение на възрастта на Байдън. На 81 години той е най-възрастният американски президент в историята. Ако завоюва втори мандат, той ще бъде на 86 години, когато той завърши.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР