Според първите данни от разследването на стрелбата в Лас Вегас

...
Според първите данни от разследването на стрелбата в Лас Вегас
Коментари Харесай

Клинтън поиска дебат за огнестрелните оръжия

Според първите данни от следствието на стрелбата в Лас Вегас стрелецът е имал над 10 огнестрелни оръжия в хотелската си стая, откъдето стреля по публиката на кънтри концерт.

И до момента в който следствието едвам стартира, съперниците на американския президент от Демократическата партия надигат глас, с цел да изискат смяна на законодателството за огнестрелните оръжия в Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Подкрепян по време на предизборната си акция от най-голямата лобистка организация за огнестрелните оръжия в Съединени американски щати Националната асоциация за огнестрелни оръжия, Доналд Тръмп постоянно е бил гневен бранител на втората корекция на американската конституция.

Тя е обект на остри разногласия що се касае до нейната интерпретация. В нея се постановява, че "не може да се накърнява правото на хората да имат или да носят оръжия ".

Няколко часа след драмата в Лас Вегас демократката Хилари Клинтън, противничка на Тръмп на президентските избори предходната година, прикани за изчерпателен спор за огнестрелните оръжия.

Допитвания до публичното мнение демонстрират, че болшинството от американците поддържат стягане на законите за огнестрелните оръжия.

Демократите се опитваха да затегнат законите върху продажбата на оръжия, само че републиканците до момента се противопоставяха. Към този миг Тръмп не е дал никакъв сигнал, че има желание да промени своята линия по този въпрос.

Сто дни след идването си на власт по време на необикновена за настоящ президент поява пред Националната асоциация за огнестрелните оръжия Тръмп напомни, че нейните членове са го подкрепяли в предизборната му акция и съобщи, че те имат един същински другар в Белия дом.

А по време на самата предизборна акция, говорейки за атентатите в Париж на 13 ноември 2015 година, той сподели, че в случай че хората, атакувани от въоръжените терористи, са имали също оръжия, е нямало да има 130 жертви.

Тръмп неведнъж напомня, че двамата му по-големи синове са членове на лобистката организация за огнестрелни оръжия и че имат толкоз доста оръжия, че даже той самият се тормози.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР