Според партията ограничаването на износа на нефтопродукти ще доведе до

...
Според партията ограничаването на износа на нефтопродукти ще доведе до
Коментари Харесай

„Възраждане“ настоява президентът да свика КСНС заради енергийната сигурност

Според партията ограничението на износа на нефтопродукти ще докара до понижаване на индустриалния потенциал

Служебното държавно управление краткотрайно анулира решение, което налага забрана за експорт на модифицирани петролни артикули от българската страна. То бе в цялостна диаметралност с икономическите ползи на България – следващото в позорната последователност от незаконни дейности, с които не се цели нищо друго, с изключение на доказване на безукорна преданост от страна на всички партии в българския парламент, като се изключи „ Възраждане “, към техните презокеански господари. Лоялност, която ще би трябвало да бъде заплатена от българските жители, по-голямата част от които нямат никакво предпочитание страната ни да взима страна във военния спор в Украйна “, гласи декларация на „ Възраждане “, изчетена по време на пленарното съвещание от депутата Искра Михайлова.

Според партията ограничението на износа на нефтопродукти, които са създадени от съветски недопечен петрол, ще докара до доста понижаване на индустриалния потенциал и ограничение на цялостната активност на сдруженията, опериращи на българския пазар. Подобна мярка ще окаже и директно въздействие върху износния капацитет на страната ни, влошавайки необратимо комерсиалното салдо и постъпленията от експорт, с всички произлизащи от това отрицателни последици за бюджета.

„ Временната анулация на решението на четворната коалиция обаче е с отминалост едвам до март 2023 година и всъщност не е никакво решение на тежките последици, които би имало влизането му в действие. Отделно от това сме очевидци на опити за неговото заобикаляне посредством нови оферти от разнообразни парламентарни групи в актуалното Народно събрание. Вече има импортирани такива от „ Продължаваме промяната “ и Движение за права и свободи “, настояват от „ Възраждане “.

От групировката считат, че „ в случай че би трябвало да сме прецизни към нашите общностни задължения, би трябвало да се лишим напълно от съветски газ, от съветски недопечен нефт в границите на идващите две години, да закрием половината от въглищните си мощности в границите на четири години и някъде в този интервал да спрем да получаваме съветско нуклеарно гориво за единствената си атомна централа “. 

С оглед сериозността на обстановката и поредицата от взетите напълнено несъответстващи решения и направени оферти в енергийния бранш,  от „ Възраждане “ внасят искане до президента на Република България за незабавно привикване на КСНС по отношение на „ зародилите редица закани за енергийната сигурност на България “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР