Според оценките на американския университет Джонс Хопкинс“ броят на потвърдените

...
Според оценките на американския университет Джонс Хопкинс“ броят на потвърдените
Коментари Харесай

Потвърдените случаи на COVID-19 по света надминаха 200 милиона

Според оценките на американския университет „ Джонс Хопкинс “ броят на доказаните случаи на в света е надхвърлил 200 милиона, а заради разновидността Делта скоростта на разпространяване на COVID-19 се е нараснала.

Експерти споделят, че всеобщите имунизации забавят и оказват помощ да се предотвратят смъртни случаи, само че няма задоволително ваксина за всички. Както отбелязва Ройтерс, най -малко 2,6% от международното население е инфектирано с ковид: в случай че всички инфектирани са поданици на една страна, тя би била осмата по население в света.

Университетът „ Джонс Хопкинс “, който употребява формалните статистически данни в своите калкулации, оповестява, че над 4,2 милиона души са умряли от ковид по целия свят. През май тази година обаче учени от Вашингтонския университет обявиха, че информацията за смъртните случаи от COVID-19 в света е понижена на половина.
 Коронавирусът по света: Бум на инфектираните в Съединени американски щати Коронавирусът по света: Бум на инфектираните в Съединени американски щати
Над 200 милиона са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. 200 870 469 са...

Ако границата от 100 милиона диагнози на COVID-19 беше преодоляна в границите на една година, то още 100 милиона души се разболяха през идващите шест месеца, оповестява Ройтерс, базирайки се на личните си калкулации.

В същото време вирусът към този момент се популяризира интензивно в бедните страни по света: съгласно организацията най -големият седмичен брой случаи е регистриран в Съединени американски щати, Бразилия, Индонезия, Индия и Иран. Тези страни съставляват към 38% от всички всекидневно нови случаи. Прави усещане, че в Съединени американски щати множеството диагнози са измежду хора, които не са били имунизирани.

На този декор съобщи, че богатите страни към момента не би трябвало да оферират на жителите си трета ваксина, тъй че изоставащите да могат да получат нужните медикаменти и да имунизират най-малко 10% от популацията. Някои страни, в това число Германия, имат намерение да стартират третата вълна от имунизации през есента, само че ръководителят на СЗО Тедрос Адан Гебреесус счита, че това е неправилно.

" Разбирам желанието на държавните управления на всички страни да защитят своите жители от опцията Делта ", сподели Гебреесус. " Но не можем да се съгласим, че страните, които към този момент са получили множеството от международните доставки на ваксини, ще употребяват още повече. "

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР