Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно,

...
Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно,
Коментари Харесай

Лавров: Преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис

Според оценки на съветската делегация договарянията с Украйна вървят мъчно, само че има известна вяра за реализиране на компромис, съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.
Същата оценка дават и някои украински договарящи, в това число чиновници в офиса на президента Володимир Зеленски, добави той в изявление за съветската телевизия РБК.
Коментирайки изявления на украинската страна за хода на диалозите, Лавров прикани да се даде опция на договарящите да работят в по-спокойна конюнктура, без "нагнетяване на следващата нервност ".
„ Русия е подготвена за сходни контакти и в бъдеще, само че би трябвало да се знае каква е добавената стойност от тях “, уточни той.
Според Лавров на срещата сред него и украинския му сътрудник Дмитро Кулеба в Анталия на 10 март Кулеба не е показал „ никакви нови хрумвания “.
"Всичко това бе изложено много нападателно, само че реакцията на Северноатлантическия алианс, в който въпреки всичко има още здравомислещи хора, очевидно е охладила този жар ", разяснява съветският външен министър неотдавнашните апели на Зеленски НАТО да затвори небето над Украйна и да стартира да води война за Украйна.
"Ясно е, че Украйна не е член на НАТО, разбираме това. С години слушахме за отворени порти, само че към този момент чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя би трябвало да се признае ", сподели през вчерашния ден Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР