Според оценки на гръцката полиция близо 10 000 души са

...
Според оценки на гръцката полиция близо 10 000 души са
Коментари Харесай

„Свобода за Палестина“: Многохиляден митинг в центъра на Атина

Според оценки на гръцката полиция близо 10 000 души са взели участие в сряда вечер в пропалестински протест в центъра на Атина, съобщи организация ДПА.

Участниците са скандирали по време на демонстрацията „ Свобода за Палестина “, описаха очевидци.

Митингът беше проведен от Гръцката комунистическа партия (ККЕ) и палестински организации. Силите на реда реагираха със засилено полицейско наличие.

По същото време няколко десетки души организираха демонстрации в поддръжка на Израел пред израелското посолство в страната.

Полицията затвори няколко улици, с цел да предотврати пряк контакт сред участниците на двата митинга. Въпреки това няколко десетки стачкуващи се отделиха от пропалестинската навалица, с цел да атакуван хора от митинга в поддръжка на Израел, вследствие на което полицията употребява сълзотворен газ и разпръсна нарушителите на реда, след което обстановката се успокои, заяви гръцкото радио.

Гръцкото Министерство на отбраната на жителите разположи полиция за битка с безредиците във и към мигрантските центрове на островите Лесбос, Хиос, Самос, Лерос и Кос, където живеят доста палестинци и други мигранти от арабски страни.

Според данни на Министерството на миграцията и убежището през първото тримесечие на 2023 година 20 % от молбите за леговище в Гърция са били от палестинци, оповестява в. „ Катимерини ".

Министърът на миграцията и убежището Димитрис Керидис съобщи, че през последното полугодие в страната се следи забележителен поток на прииждащи мигранти от Палестина, които са минавали през пункта „ Рафах " към Египет. Чужденците са идвали с директни египетски визи през летището на Кайро до Истанбул, след което са прекосявали границата през гръцката префектура Еврос и островите, добави Керидис.

В четвъртък вечер на три разнообразни местоположения в центъра на Солун ще се проведат манифестации в поддръжка на народа на Палестина, проведени от извънпарламентарни леви партии и синдикати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР