Според от миналата година те са декларирали от доходи от

...
Според от миналата година те са декларирали от доходи от
Коментари Харесай

Около 45 млн. лв. доходи са декларирали депутатите, от които 21 млн. лв. са от дивиденти на Делян Пеевски

" Според от предходната година те са заявили от приходи от към 45 милиона лв., от които 21 милиона лв. са приходи от дивиденти на един народен представител от ДПС- ". Това сподели пред БНР Ива Лазарова от. Данните са за това какво свършиха и какъв брой харчиха депутатите през 2020 година.
По думите й информация за управлението на разноските на депутатите имат управленията на парламентарните групи, те имат информация за тяхното цялостно отчитане, само че необятната аудитория няма достъп до такава информация.
Обществото няма достъп до информацията по какъв начин националните избраници харчат спомагателните средства за активността си като възнаграждение на сътрудници, обиколки по изборните региони, представителни разноски, пари за транпорт.
 Купувачът на NOVA и БТК желае вестниците на Пеевски Купувачът на NOVA и БТК желае вестниците на Пеевски
Купувачът на БТК, който е в развой на придобиване на NOVA - United group, желае да купи " Телеграф ", " Монитор ", " Политика ", " Меридиан мач...
„ Трудно събрахме информация за работата на Народното събрание за изминаващата година, а това е доста значимо в навечерието на парламентарните избори " разяснява Ива Лазарова.
„ По броя – 135, 144 решения и две заявления на 120 пленарни съвещания, 10 от които изключителни, оказва се че Народното събрание е работило интензивно, само че има закони, които са преразглеждани неведнъж – това са 7 ремонти на, 5 пъти закона за Данък добавена стойност, а три пъти е имало оферти за промени в Изборния кодекс.
Понякога се пропуща публичното разискване и това разрушава доверието в най-важния орган в парламентарната република.
Така през лятото имаше 10 на 100 спад в доверието на Народното събрание съгласно данните на " Алфа рисърч ", а спадът през септември е към този момент 7 на 100. Това напомни Ива Лазарова.
 Христо Иванов желае прокуратурата да ревизира фонда за влоговете поради неизгодна договорка с Пеевски Христо Иванов желае прокуратурата да ревизира фонда за влоговете поради неизгодна договорка с Пеевски
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е подал сигнали в Софийската градска прокуратура и в Сметната във връзка за начи...
През 2020 са работили 27 комисии, от които непрекъснати 23 и четири краткотрайни, като най-екзотична е тази за промени в Конституцията, а друга забавна беше тази, която трябваше да ревизира обстоятелствата към прекъсването на стратегия „ Хоризонт “. Тя приключи работата си при започване на тази година с едвам 4 съвещания - разясни още Лазарова.
" 81 милиона лв. е бил бюджетът на 44–ото Народно заседание, като 23,5 милиона лв. са били за заплати, като в разноските за прехрана влизат още 11,3 милиона лв., като базовата заплата на народен представител е 4200 лева - три средномесечни заплати в държавния бранш.
През 2020 година 86 депутати не са имали нито едно парламентарно запитване - или една трета от тях, което е притеснително ".
В ръководеща партия са и техните сътрудници са задавали минимум въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР