Според основната версия, разработвана от криминалистите в Южна Африка, се

...
Според основната версия, разработвана от криминалистите в Южна Африка, се
Коментари Харесай

Друго зловещо убийство на българско семейство в ЮАР може да се окаже ключ към разкриването на мафиотската екзекуция на Къро

Според главната версия, разработвана от криминалистите в Южна Африка, се допуска, че мощна сръбска наркогрупировка, която е ръководена от членове на Земунския клан, укриващи се в Южна Африка от години, стои зад ужасното мафиотско ликвидиране на Красимир Каменов, прочут като Къро, в Кейптаун.

 

Тази версия на събитията се образува седмица след осъществяването на жестоката екзекуция на боса и неговата брачна половинка Гергана Кочанова от варварския клан. В резултат на това мафиотско нахлуване, бяха убити и детегледчката на Къро и неговият охранител Деан Генов.

 

Водещата версия по отношение на това грубо четворно ликвидиране в имението на Къро е, че той и околните му бяха екзекутирани в безмилостна гангстерска война за надзор върху интернационалния наркотрафик. Вярва се, че забележителна част от трафика на кокаин от Южна Америка през Южна Африка към Австралия и даже към Европа се управлява от сръбската мафия в Южна Африка. През последните години Земунският клан в Южна Африка се изправяше против сериозна конкуренция от българска тайфа, която беше ръководена и финансирана от Къро, прочут в Кейптаун от 2009 година.

 

Предполага се, че трафикът на кокаин през Южна Африка, проведен от Красимир Каменов и неговите хора, се е правил месечно посредством риболовни и товарни кораби, като структурата на висаджията успявала да придвижва сред 500 кг и 2 тона кокаин всеки месец. Твърди се, че дребна част от кокаиновите товари са достигали и до България, а допреди 3 години стоката е минавала през зеленчуковата борса на Къро в Слатина.

 

През януари 2020 година в зеленчуковата борса в Слатина, следена от Красимир Каменов – Къро, бяха открити съвсем 500 кила кокаин, импрегриран в кашони с цитрусови плодове, импорт от Колумбия. За дрогата бяха задържани двама български притежатели на компании, получатели на стоката – някогашният началник софийската митница Красимир Керемедчийски и Огнян Асенов. Последният е родом от Видин, откъдето е и Къро.

 

Няколко седмици след огромната наркоакция против зеленчуковата борса на Къро стана известно, че по същия канал са влезнали над 300 кила кокаин в Северна Македония, както и голямо количество бял прахуляк, хванат в Нидерландия в картонени кашони, сякаш цялостни с кафе.

 

„ След като пратката в зеленчуковата борса в Слатина падна, Къро и организацията му смениха маршрутите. Още тогава се заприказва, че пратката е била изпята от сътрудници на ДЕА, които са получили информация от сръбските съперници на Къро в ЮАР “, разяснява източник от родните служби за сигурност. Смущаващ факт е, че макар голямото количество хванат кокаин на борсата в Слатина през януари 2020 година, Красимир Каменов – Къро не е бил измежду публично разследваните от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за наркотрафика.

 

Ключ към разкриването на мафиотската екзекуция на Къро може да се окаже друго злокобно ликвидиране на българско семейство в ЮАР – това на Анджело Димов и брачната половинка му Незабравка. През февруари 2018 година Анджело и жена му са открити разстреляни в дома си в южното предградие на Кейптаун – Бергвилет. Наемните убийци не са пожалили даже кучето на българите, което също е намерено с патрон в главата.

 

„ Екзекуциите на Къро и на Анджело Димов носят един и същи почерк, с тази разлика, че за Красимир Каменов са пратени повече убийци поради охранителите му. Разследването на първото ликвидиране преди повече от 5 години не откри кои са причинителите, само че тогава са се събрали оперативни данни, че двойното ликвидиране на Анджело и жена му е поради дрога и е дело на Земунския клан “, настояват осведомени с кървавата нарковойна сред българи и сърби в ЮАР.

 

Земунският клан – проведена незаконна формация, появила се в квартал „ Земун “ в сръбската столица Белград, се прочу в целия свят през 2003 година, откакто провежда убийството на сръбския министър председател Зоран Джинджич.

 

В последвалата полицейска интервенция „ Сабя “ водачът на Земунския клан – Милорад Улемек – Легия, дружно с над 50 от хората си, беше хванат. Част от авторитетните членове на Земунския клан обаче се избавят с бягство в ЮАР. В идващите 20 години сръбската мафия в Южна Африка поема контрола върху трафика на дрога, като съгласно локалните медии в този бизнес земунци си партнират с южноафриканския мафиотски необут с чешки корени Редован Крейчин. Той обаче отпада от играта през 2015 година, откакто е тикнат в пандиза.

 

Покрай следствието на убийството на българина Анджело Димов и брачната половинка му Незабравка, криминалистите в ЮАР се натъкват на копие на персоналната карта на Къро, съхранявана в директория с значими документи на избитото семейство. Впоследствие Каменов ще изясни, че се познавал незадълбочено с Анджело Димов около брачната половинка му, която се срещнала с жена му при гинеколог. Първоначално мислил да подхване общ бизнес с Димов, само че след това се отказал и поради това копие от персоналната му карта било намерено в дома на разстреляното семейство.

 

Криминалистите в ЮАР обаче имат друга версия за познанството сред Красимир Каменов и Анджело Димов. Според тях Анджело е изпълнявал мокри поръчки на висаджийския необут и е имал роля в организирането на трафика на опиати дружно с други българи.

 

Смята се, че Анджело и жена му са премахнати като възмездие за несполучливия атентат против един от тарторите на Земунския клан в ЮАР – Иван Джорджевич – Жуча. През септември 2017 година български наемни убийци, евентуално изпратени от Къро, изстрелват 4 патрона в тялото на Жуча. Сръбският мафиот е издебнат пред тузарски ресторант в Йоханесбург, само че по знамение оцелява в покушението, като животът му е избавен от лекарите в Спешното поделение. Две години по-късно – напролет на 2020 година, Жуча е премахнат в мерцедеса си и пред очите на двама от своите гардове, откакто наемници откриват огън по лимузината му.

 

На сметката на Красимир Каменов – Къро в ЮАР се приписват още три мафиотски убийства на членове на Земунския клан, случили се през последните 4 години. Твърди се, че Каменов стои зад разстрела на Милан Джуричич – Мики, в миналото разследван като съпричастен към гибелта на Желко Ражнатович – Аркан, зад убийството на Дарко Кулич и неразкрития разстрел на Югослав Смикилич, считан за диспечер на кокаиновите товари на Земунския клан към Европа.

 

Съществуват подозрения, че във войната сред Красимир Каменов – Къро и сръбската наркогрупировка пада погубен и черногорския брачен партньор на „ Мис България 1998 “ Наталия Гуркова – Джордже Михалевич. Черногорецът беше премахнат на 24 септември 2018 година с дъжд от патрони на светофар в Бедфордвю край Йоханесбург, изстреляни от мотористи. И до през днешния ден мафиотската екзекуция на Джордже не е разкрита от полицията в ЮАР. Смята се обаче, че

 

Джордже е осъден от сръбската мафия поради това, че работи взаимно с българите и с Красимир Каменов – Къро. Твърди се, че посредством бизнеса с диаманти на мъжа на българката Наталия Гуркова, организацията на Къро е препирала част от постъпленията си от наркотрафик. В схемата на Къро значима роля е играл и сръбския разбойник Веселин Меда Райчевич, брат на страховития сръбски палач Воислав Райчевич – Американеца.

„ През последните месеци няколко огромни кокаинови колета на Земунския клан, предопределени за Европа и за Австралия, бяха хванати от сътрудници на ДЕА. Съществуват оперативни данни, че сърбите държат виновен за падналите товари персонално Красимир Каменов. Възможно е бруталното ликвидиране на Каменов и на фамилията му да е подбуден и от различен мафиотски сюжет, който обаче сигурно е обвързван с интернационалния трафик на кокаин “, безапелационни са антимафиоти.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Красимир Каменов-Къро Анджело Димов земунския клан ЮАР Иван Джорджевич – Жуча Милан Джуричич – Мики Желко Ражнатович – Аркан Дарко Кулич Югослав Смикилич Наталия Гуркова Джордже Михалевич Веселин Меда Райчевич Воислав Райчевич Гергана Кочанова Деан Генов Красимир Керемедчийски Огнян Асенов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР