Според основателя на Тайванската корпорация за производство на полупроводници (TSMC)

...
Според основателя на Тайванската корпорация за производство на полупроводници (TSMC)
Коментари Харесай

Глобализацията е "почти мъртва": Технологичен гуру

Според създателя на Тайванската корпорация за произвеждане на полупроводници (TSMC) Морис Чанг геополитиката е трансформирала фрапантно обстановката, в която се намират производителите на полупроводници, които се борят с голям брой ограничавания.

Ветеранът в производството на чипове приказва на събитие във Финикс, Аризона, където неговата компания, водещ международен производител на полупроводници, показа упорит проект за 40 милиарда $ за разширение и модернизиране на новия си цех в щата.

Това е първият цех на TSMC за съвременни чипове в Съединени американски щати от повече от две десетилетия и Чанг съобщи, че следва доста " упорита работа ", с цел да бъде той сполучлив.

Подобренията ще разрешат на фабриката във Финикс да създава чипове за iPhone на Apple, които могат да правят съвсем 17 трилиона профилирани калкулации в секунда. По-късно TSMC възнамерява да построи втора фабрика там, която ще разполага с още по-усъвършенствана индустриална технология, ориентирана към бъдещите смарт телефони, компютри и други интелигентни устройства.

В диалог с Nikkei Asia в коридорите на събитието Чанг съпоставя сегашния план с времето, когато TSMC построи първия си цех в Съединени американски щати - в Камас, Вашингтон, през 1995 година

" Изминаха 27 години и [полупроводниковата индустрия] стана очевидец на огромна смяна в света, на огромна смяна в геополитическата обстановка в света ", сподели Чанг и добави: " Глобализацията е съвсем мъртва и свободната търговия е съвсем мъртва. Много хора към момента желаят да се върнат, само че аз не мисля, че ще се върнат. "

Коментарите му идват на фона на възходящите опасения, че напрежението сред Съединени американски щати и Китай във връзка с основни технологии, в това число полупроводници, може да навреди в допълнение на международната верига за доставки на технологии. През октомври Вашингтон вкара нови ограничавания, които от ден на ден затрудняват компании като TSMC да обслужват своите клиенти.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР