Според омбудсмана Мая Манолова подписът на финансовия министър под плана

...
Според омбудсмана Мая Манолова подписът на финансовия министър под плана
Коментари Харесай

Омбудсманът отиде при протестиращите майки пред МС

Според омбудсмана Мая Манолова подписът на финансовия министър под проекта за деяние за периодите за приемане на законодателството за хора с увреждания е гаранция, че измененията ще се случат. Манолова разяснява това пред публицисти. Тя пристигна при палатките на протестиращите майки на деца с увреждания. След като останаха през цялата нощ там, сутринта майките събраха палатките.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
Манолова поддържа настояванията на протестиращите, които за следващ път дефинира като обективни. По думите ѝ завоюваното от тях след шест месеца договаряния е в интерес на всички хора с увреждания. В момента те изнасят борбата на всички и с митинга демонстрират, че ще упорстват промяната да се случи до нейния край.

Омбудсманът напомни, че има избрани стъпки, които би трябвало да бъдат изминати. Работна група ще гледа през днешния ден предлагането за Закон за обществените услуги, а по-късно Националният съвет за интеграция на хората с увреждания ще разиска последния вид на Закон за хората с увреждания. В отговор на въпрос дали чака министър председателят Бойко Борисов да се срещне с майките, Манолова сподели, че министър председателят към този момент се е срещал с тях, такива срещи евентуално също ще има и отсега нататък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР