Според окръжния съд в Бургас изводът, че системно малтретирала двете

...
Според окръжния съд в Бургас изводът, че системно малтретирала двете
Коментари Харесай

Пуснаха срещу подписка майката, изхвърлила 8-годишното си дете от колата

Според окръжния съд в Бургас изводът, че редовно малтретирала двете си деца, бил пресилен

49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си наследник от кола край Царево, е освободена. Мярката " задържане под стража " на районния съд в Царево през днешния ден бе сменена с " подписка " от Бургаския областен съд, като определението е дефинитивно.

Делото бе гледано по тъжба на обвинената Ваня Я., привлечена като обвинена за три закононарушения. Първото е за това, че на 29.07.2023 година, към 18:10 ч., по „ Царевски път “, землището на гр. Царево, вследствие на дърпане и изхвърляне от автомобил, предизвикала лека телесна щета на малолетния Б. Г., като действието е осъществено при изискванията на домашно принуждение.

Второто обвиняване против Ваня Я. е за това, че за непостоянен интервал от време, от началото на 2023 година до сегашния миг, в  Царево, оставила без контрол и задоволително грижи двете си деца – Б. Г. и А. Г. и с това основала заплаха за тяхното физическо, душевно и морално развиване.

Майката ще дава отговор и за това, че тормозила и обиждала своите деца.

Престъпленията, за които Ваня Я. е привлечена като обвинена не са „ тежки “ по смисъла на закона, като за едното от тях даже е планувано различно наказване „ Пробация “, аргументира се съдът.

Според въззивната инстанция, от събраните до този миг доказателства може да се допусна опцията, Ваня Я. да е осъществила закононарушението по член 182, алинея 1 от Наказателен кодекс.

От друга страна, актуалният правосъден състав откри, че не съществува действителна заплаха обвинената да се укрие или да извърши закононарушение.

Ваня Я. е с открита идентичност и с прочут адрес, на който трайно обитава. Обвиняемата е трудово ангажирана, не е осъждана и против нея няма други неприключени наказателни производства.

Опасенията на първоинстанционния съд, че „ очевидно систематичното малтретиране на децата се е трансформирало в всекидневно държание на обвинената “ и че „ това й държание ще продължи и за в бъдеще “ са мощно пресилени, считат магистратите.

Според Окръжен съд Бургас в тази тенденция следва да бъде посочено, че със случая са осведомени чиновниците от Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Царево, като при вероятно констатиране на непозволени дейности от страна на Ваня Я. по отношение на двете деца, могат да бъдат подхванати подобаващи ограничения за протекция.
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР