Според официалните данни за миналата година, страната ни се връща

...
Според официалните данни за миналата година, страната ни се връща
Коментари Харесай

Броят на полските туристи в България се е увеличил с 10%

Според формалните данни за предходната година, страната ни се връща с огромен триумф на полския пазар - броя на полските туристи в България е повишен с 10%.

На интернационалното туристическо ревю в полския град Катовице черноморската ни община Несебър показа с атрактивен щанд, мултимедия и първокласни рекламни материали опциите си за културно-исторически и летен туризъм.

Участието на общината е било безплатно, проведено от полски сътрудници.

70 на 100 от полските туристи, които избират за отмора българското Черноморие, са от района на Катовице. „ Харесваме морето, слънцето, българското вино и българското гостолюбие “, споделиха полските жители пред БНР.

Иван Сепетлиев - притежател на туристическа организация, който от 15 години живее в Катовице, споделя:

„ През последните години броят на туристите от Полша за България нараства доста. Преоткриват тази дестинация заради исторически и културни аргументи, само че, несъмнено, и по финансови аргументи. Това е късмет за България да се възползва още веднъж да работи освен върху приходите, само че и върху своя имидж. Споделял съм даже с представители на локалната власт, че би трябвало да се поработи върху подготвеността на личния състав - приказваме за притежаване на непознати езици, само че също и просвета на обслужване.

България би трябвало да схваща настройките, които вземат някакъв връх в страни, които е определила като target. Поляците обичайно обичат доста зимния туризъм и тук още веднъж приказваме за това да бъдат обезпечени инфраструктурни благоприятни условия, превоз, пътища, само че, несъмнено, и разпространение на зимните курорти “.

Според Сепетлиев рискът от битови закононарушения е намалял през последните десетина години. Липсата на непорочност обаче продължава да прави неприятно усещане на туристите.

„ Примерно, общите кофи за боклук, които са отворени и стоят тъкмо по тротоарите. Групите от туристи вървят по тротоари, при което, преминавайки около общ панер за отпадък, разбирате по какъв начин индивида опознава и ароматите, и материалите, и културната специфичност на локалното население “. Поляците са работлив народ и, отивайки някъде, желаят, откакто се завърнат, да останат с чувството, че това е била ваканцията на техния живот, разяснява още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР