Според официалните данни Русия е изпаднала в рецесия, тъй като

...
Според официалните данни Русия е изпаднала в рецесия, тъй като
Коментари Харесай

Росстат: Русия навлиза в рецесия frognews.bg

Според формалните данни Русия е изпаднала в криза, защото западните наказания натежават върху стопанската система, съобщи Агенция Франс Прес.

 

Тъй като това следва спад със същия размер през второто тримесечие, Русия към този момент дава отговор на техническото определение за криза с две поредни тримесечия на спад на Брутният вътрешен продукт.

 

Четирипроцентният спад на икономическото произвеждане сред юли и септември обаче е по-малък от предстоящото от доста анализатори стесняване от 4,5 %.

Свиването се дължи на 22,6% спад в търговията на едро и 9,1% спад в търговията на дребно.

 

Същевременно строителството набъбна с 6,7%, а селското стопанство - с 6,2%.

Западните наказания ограничиха износа и вноса, в това число на основни индустриални съставни елементи и аварийни елементи.

 

Дружествата също по този начин страдат от липса на личен състав, защото частичната готовност извади няколкостотин хиляди души от работната мощ.

Въпреки свиването на стопанската система, равнището на безработица в Русия е 3,9% през септември по данни на Росстат.

 

Така съветската стопанска система е станала още по-зависима от износа на сила, който съставлява към 40 % от приходите на федералното държавно управление.

" Ситуацията продължава да се утежнява, това не е изненада ", сподели Дмитрий Полевой, шеф по вложенията в „ Locko Invest “ в Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР