Според обясненията на министър-председателя: Горещият картоф“ Северна Македония изобщо няма

...
Според обясненията на министър-председателя: Горещият картоф“ Северна Македония изобщо няма
Коментари Харесай

Петков не изолирал външно, а давал на депутатите

Според обясненията на министър-председателя: „ Горещият картоф “ Северна Македония въобще няма да има допир с министрите и ще се трансферира непосредствено към Народното събрание.
Вместо в Министерство на външните работи или Министерски съвет, всякакво предложение за смяна в позицията по отношение на районен съд Македония ще отива в Народното събрание. Това предлага премиера Кирил Петков. Това още на равнище концепция беше разтълкувано като опит за бъде изолирана външната министърка от Има Такъв Народ Теодора Генчовска.

Според личната интерпретация на министър-председателя Кирил Петков обаче, като вместо при Генчовска, решението иде при доближената му Венцислава Любенова от ПП… заобикаля спекулации, че ще вземе еднолично решение.

„ Да бъде ясно – всяко решение да се изпраща незабавно в Народно събрание и да не се дава единодушие до момента в който се разисква в Народно събрание и в случай че има негативно решение – автоматизирано да се дава негативен отговор. По този метод заобикаляме всевъзможни спекулации, че Министерски съвет ще направи каквото и да е, е в ръцете на народните представители. Това към този момент е решение на Министерски съвет. Благодаря ви “, сподели Петков.

Самото предложение е в 2 точки:

Точка 1: Всяко предложение от страна на Френското председателство на Европейския съюз от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на началото на договарянията на участието в Европейски Съюз на РСМ и Албания, направена в границите на подготовката или при осъществяване на съвещанието на комитета на непрекъснатите представители, или на Съвета Общи въпроси, което се отклонява от Рамковата позицията на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно от непрекъснатото посланичество на Р България към Европейски Съюз на Комисията по външна политика на Народното събрание.

Точка 2: Представители на Република България в Комитета на непрекъснатите представители и в Съвета Общи въпроси да не показват единодушие с предлагането на Точка 1 до разискването им в Народното събрание, а при отхвърлянето им от Народно събрание, да показват негативна позиция по тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР