Според някои конзолните войни са нещо от миналото. Довод за

...
Според някои конзолните войни са нещо от миналото. Довод за
Коментари Харесай

Спенсър иска Epic Games Store да е достъпен в Xbox

Според някои конзолните войни са нещо от предишното. Довод за това мислене дават Sony с държанието си в последните години. След като години наред издаваха ексклузиви, които в никакъв случай не излизаха от екосистемата на PlayStation, компанията показва, че се трансформира. The Last of Us, Uncharted, Days Gone, игрите на Quantic Dream, а за последно Ghost of Tsushima. Всичко това към този момент се появи или ще направи премиерата си и за лични компютри.

В същото време обаче Microsoft, огромният съперник на Sony на конзолния пазар, за малко ни подсетиха за конзолните войни. Направиха го с нападателните си придобивания в последните десетина години. Така феновете на Call of Duty и PlayStation се уплашиха не на смешка неотдавна. С придобиването на Activision Blizzard, а преди този момент на спектъра от студиа на Zenimax, Microsoft показва мускули. И по този начин, една от най-чаканите игри на Bethesda в последните години – Starfield – не направи премиерата си за PlayStation. Завръщат ли се конзолните войни? Ако се доверим на шефа на гейминга в Microsoft се случва таман противоположното. А самата компания е отворена към този момент и за други магазини с изключение на този на Xbox Store в конзолата им. Разкритието за това направи неотдавна самият Спенсър в изявление за Polygon.

Пред медията Спенсър показва своето отчаяние от затворените екосистеми на доста платформи през днешния ден. Означава ли това, че може да забележим Epic Games Store в Xbox? Спенсър дава отговор позитивно.

„ Да. Вземете за образец историята ни като компанията зад Windows. Никой не се съмнява, че когато употребявате PC, вие сте този, който взема решение типа прекарване, което желаете да си доставите. И има огромна стойност в това “, разяснява той. Спенсър има вяра, че конзолните играчи заслужават да получат също този вид независимост на избора. Той напомня по какъв начин в предишното компания субсидира производството на хардуер с мисълта за възвращаемост. Тя знае, че с годините част от всеки $ ще се върне. И с времето, вложението в хардуера ще се върне и вероятно може да са на облага. Ситуацията се трансформира обаче.

Законът на Мур се забавя, напомня Спенсър. Цените на съставените елементи за основаването на конзолите не падат, както е било при предходните генерации. И нещо по-лошо. Конзолният пазар през днешния ден не пораства, а от ден на ден игри излизат за компютри и портативни устройства. Така през днешния ден към този момент концепцията да субсидираш основаването на подпора и принуждаването на играчите да пазарят от магазина ти, с цел да си върнеш разноските, не важи. А стените, с които си заключвал геймърите в конзолите ти, към този момент е мотив те да стоят встрани. Какво е решението за привличането на повече играчи и създатели?

За Спенсър част от отговора е лишаването от концепцията за ексклузивност. За образец Спенсър показва Sea of Thieves, която неотдавна разбрахме, че ще се появи и за PlayStation. Според него, геймърите не би трябвало да се тормозят за хардуера, който те или приятелите им имат. Единственото, което им би трябвало да знаят дали приятелите им имат и желаят да играят играта.

„ Ако желая да играя на гейминг компютър, аз ще се усещам по-интегрална част от гейм екосистемата като цяло. В контраст на конзолния гейминг, където съм изолиран според от другите закрити екосостеми “, изяснява Спенсър. Дали думите му са корпоративно говорене, целящо привличането на внимание или действителна визия, която ще се осъществя, следва да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР