Според някои изследвания цинкът стимулира имунната система. Докторът по медицина

...
Според някои изследвания цинкът стимулира имунната система. Докторът по медицина
Коментари Харесай

Лекар: Комбинацията от цинк и витамин С при настинка е психотерапия

Според някои проучвания цинкът подтиква имунната система. Докторът по медицина Алексей Хухрев изясни в изявление за радио Sputnik дали е належащо да се приема както и витамин С за профилактика и лекуване на настинки.

Цинкът е упоменат в някои протоколи за лекуване на коронавирусна зараза, споделя Хухрев. Научните проучвания демонстрират, че този микроелемент " с известна възможност " подтиква имунната система , отбелязва той. Въпреки това, когато приемате медикаменти, които съдържат цинк, не би трябвало да забравяте резултата им върху метаболизма на медта, добавя лекарят.

" Има едно огромно " само че ". Ако хората одобряват прекомерно огромни количества цинк, това води до нарушено асимилиране на медта. А дефицитът на мед е доста по-сериозен от дефицита на цинк. Медта взе участие в доста процеси в тялото ни и когато имаме дефицит на мед, организмът реагира доста по-зле ", предизвестява Хухрев.

По-добре е да приемате цинк за предотвратяване от сезонни вирусни инфекции след консултация с доктор, с цел да може експертът да реши всички опасности, счита той. Според Алексей Хухрев успеваемостта на цинка като средство за лекуване на простудни болести към момента не е безапелационно потвърдена.
Терапевтът поучава да се ограничи потреблението на стандартни витаминни и минерални комплекси, съдържащи цинк.

" Достатъчно е да го приемате като част от комплексните витамини по време на простудни болести. Бих лимитирал приема до не повече от един месец ", предлага Хухрев.

Не бива да се разчита прекомерно доста и на нормалния витамин С , защото това вещество и цинкът имат идентичен резултат върху имунната система, счита лекарят.

" Ефектите на цинка и витамин С върху имунитета са, почтено казано, едни и същи. Приемането на витамин С и цинк е по-скоро психотерапия . Не бива да бързате да ги приемате профилактично ", съобщи Хухрев.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР