Според новото проучване рейтингът на канцлера Олаф Шолц е стигнал

...
Според новото проучване рейтингът на канцлера Олаф Шолц е стигнал
Коментари Харесай

Близо 78% от германците не са доволни от лявоцентристкото либерално правителство на Олаф Шолц

Според новото изследване рейтингът на канцлера Олаф Шолц е стигнал до историческо дъно.

Едва 31% от немските жители утвърждават работата на социалдемократическия политик, което е най-ниското равнище, откогато той стана канцлер през декември 2021 година

 

Около 78% от интервюираните са или по-малко удовлетворени, или недоволни от лявоцентристкото демократично съдружно държавно управление. Само 20% от гласоподавателите са декларирали, че държавното управление се показва приемливо.
 

Подкрепата на гласоподавателите за Германската социалдемократическата партия (ГСДП) е спаднала до 17% този месец, до момента в който съдружният им сътрудник Зелените отбелязва 15%. Младшият съдружен сътрудник, демократичната Свободна демократическа, е със 7%.

Водещата съпротива в Германия, консервативният алианс на ХДС и ХСС, е предпочетена от 27% от интервюираните. Популярността на консервативния водач Фридрих Мерц обаче също спада. Само 24% от интервюираните гласоподаватели имат утвърдително мнение за Мерц, против 66%, които имат неподходящо мнение за него, сочи изследването.
 

Крайнодясната " Алтернатива за Германия " (АзГ) продължава да натрупа триумфи. Подкрепата за нея доближава нов връх от 21% за юли.

 

Антиимигрантската партия е удвоила каузи на гласовете си от последните избори през 2021 година насам, възползвайки се от всеобщото неодобрение от политиките на съдружното държавно управление.
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР